Home Accessoires Capsule Wardrobe: Wat, waarom en hoe?

Capsule Wardrobe: Wat, waarom en hoe?

Een “Capsule Wardrobe” draait allemaal om een minimalistische en effeciënte garderobe. Ik leg jou uit wat een capsule wardrobe precies is, waarom je er één zou moeten samenstellen en hoe je dit het best kunt doen.

Wat is een Capsule Wardrobe?
Capsule Wardrobe, ook bekend als Project 333, is een experiment waarbij je maar een bepaald aantal items in je garderobe mag hebben voor 3 maanden lang. Het officiële aantal items zijn 33 kledingstukken, accessoires, jassen en schoenen.

Definitie: Een Capsule Wardrobe is een verzameling van een paar essentiële kledingstukken van goede kwaliteit om zo meer milieubewust te leven en je niet over te geven aan alle marketing van de merken om je heen.

2

Waarom een Capsule Wardrobe?
#1 De hele Capsule Wardrobe trend komt vanuit een milieubewust perspectief. De trend gaat in tegen Fast Fashion ketens zoals H&M en ZARA. Fast Fashion (het snel en goedkoop produceren van kleding) is slecht voor het milieu. Door kledingstukken van goede kwaliteit te kopen en ze lang in je garderobe te houden (en daadwerkelijk te dragen), ben je milieubewust bezig.

#2 Ook kom je achter wat nou precies jouw personal style is doordat je jouw kledingkast beperkt tot een aantal items. Hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten omdat je outfits draagt die je écht leuk vind.

#3 Het is goed voor je portemonnee. Je denkt meer na voordat je een item aan je Capsule Wardrobe toevoegt vanwege het beperkte aantal items.

#4 Je bespaart tijd. Een outfit uitkiezen in de ochtend word zó veel makkelijker!

3

Hoe stel ik een Capsule Wardrobe samen?
Stel als eerst een limiet voor jezelf. Een voorbeeld is 20 kledingstukken (exclusief accessoires en schoenen). Zoek dan je favoriete kledingstukken uit en houd die apart. Kledingstukken die je toch niet zo leuk staan of gewoon al oud en versleten zijn berg je op. Ik heb ze in de tassen hierboven gedaan en onder mijn bed gestopt.

4

Een kledingrek is hier perfect voor. Als je die in je bezit hebt, hang hier dan je favoriete kledingstukken. Als je geen kledingrekken hebt, hang je ze gewoon in je kast.

5

Mijn Capsule Wardrobe voor deze 3 maanden bestaat uit 3 buitenjassen, 4 truien, 3 bloezen, 3 shirts, 6 broeken en 3 jasjes. In totaal 22 items. Volgende week laat ik jullie mijn favoriete items zien uit mijn Capsule Wardrobe! ;)

Wat vind jij van Project 333?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.