Home App COOL: Duitse moslimtiener ontwerpt emoji’s met hoofddoek

COOL: Duitse moslimtiener ontwerpt emoji’s met hoofddoek

empji's
Foto: Washington Post
Iedereen wil graag een emoji die een beetje op je lijkt. We hebben ondertussen dan ook emoji’s met verschillende huidskleuren, zowel hetero- als homoseksuele koppeltjes en verschillende gezichtsexpressies. Maar wat als er geen enkele emoji is die voor jou kan doorgaan omdat je elke dag een hoofddoek draagt? Een 15-jarig meisje uit Duitsland wil daar verandering in brengen.

Uitgesloten

Rayouf Alhumedhi, een Saoedisch meisje dat in Duitsland woont, strijdt voor een emoji met een hijab, de sluier waarmee moslima’s hun haren verbergen. Het viel Rayouf op dat er geen emoji was die op haar leek, terwijl haar vriendinnen dat wel hadden. ‘Mijn vriendinnen, die geen hoofddoek dragen, vonden allemaal iets. Ik voelde me een beetje uitgesloten in WhatsApp-gesprekken omdat ik geen emoji vond die zoals mij is,’ zegt ze.

De ontwerpen van Rayouf

Rayouf zal haar emoji-ontwerpen indienen als voorstel bij Unicode, het bedrijf dat emoji’s maakt. Mochten het meisje en de jongen met hoofddoek geaccepteerd worden, zullen ze niet onmiddellijk op je telefoon staan. Het duurt ongeveer anderhalf jaar om een emojivoorstel echt tot uitwerking te brengen, dus het zal ten vroegste voor midden 2017 zijn.

Tegenstanders

Zelfs met zo’n belangrijke stap in de richting van gelijkheid, weet Rayouf dat haar weg niet makkelijk zal zijn. ‘Ik weet zeker dat er mensen zullen zijn die hier tegen zijn’, zegt ze tegen de Washington Post. ‘Er zullen mensen zijn die zeggen: ‘het is een onbelangrijk onderwerp, waarom maak je je zorgen om dit?’ Maar als je je eenmaal beseft hoe belangrijk emoji’s zijn op de huidige moderne maatschappij, begrijp je het vanzelf.’ You go girl!

Wij hopen dat de emoji’s met hoofddoek er doorkomen!

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.