Home App Dit is de betekenis achter het nieuwe icoontje op Whatsapp

Dit is de betekenis achter het nieuwe icoontje op Whatsapp

Whatsapp
© Frank May/dpa/Corbis
Als je Whatsapp geüpdatet hebt op je telefoon, heb je misschien gemerkt dat er een nieuw icoontje bij je berichten verschijnt. Maar wat betekent dat slotje eigenlijk?

Communiceren via Whatsapp veiliger dan ooit

Updates van apps komen altijd met nieuwigheden. Vaak wijzen die zichzelf uit. Maar de betekenis achter het icoontje van het slotje op Whatsapp was ons na de laatste update toch niet meteen duidelijk.

Een beetje research leert ons dat WhatsApp sinds kort vergrendeling biedt voor alle berichten, zowel bij chatberichten als bij audioboodschappen. De correcte naam hiervoor is ‘end-to-endencryptie‘. Dat houdt in dat de inhoud van de communicatie tussen gebruikers, zelfs in groepchats, niet kan worden onderschept.

“So what?”, zou je misschien denken, maar in deze tijden is deze zogenaamde encryptie toch geen overbodige luxe. Dankzij de vergrendeling kan niemand aan je berichten. En met niemand bedoelen we écht niemand. Cybercriminelen niet. Hackers niet. Dictatoriale regimes niet. Zelfs Whatsapp zelf niet.

Foto: We Heart It

Automatisch

Indien je de nieuwste versie van Whatsapp hebt, worden je berichten automatisch versleuteld, en alleen jij als gebruiker beschikt over de sleutel van dat slot. Elk bericht heeft zijn eigen slot en sleutel.

Wanneer je chat met iemand die de update nog niet gedaan heeft en dus nog de oude versie van Whatsapp heeft, krijg je een waarschuwing dat je een niet-beveiligde conversatieaan het voeren bent. Het mag duidelijk zijn: communiceren via Whatsapp is vandaag veiliger dan ooit.

Nog meer nieuws over je favoriete apps:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.