Home App Ken jij de échte betekenis achter deze emoji?

Ken jij de échte betekenis achter deze emoji?

emoji
Een bericht zonder emoji’s is als een zondag zonder pistolets. Soms zijn woorden zelfs overbodig en spreken de emoji’s voor zich. Maar ken jij de betekenis achter het vrouwtje met het roze T-shirt die haar hand opsteekt?

De verschillende theorieën over het vrouwtje met het roze T-shirt

Eerlijk is eerlijk: toen wij hoorden wat de échte betekenis achter van het vrouwtje dat haar hand opsteekt, vielen we bijna van onze stoel. Wij gebruiken deze emoji altijd in de betekenis van ‘whatever’ of ‘och, het zal wel’, maar blijkbaar is het vrouwtje in kwestie eigenlijk een ‘information desk lady’.

Met een beetje creativiteit kun je haar in meerdere situaties gebruiken. Wereldwijd hebben verschillende mensen al hun (grappigste) theorieën over haar gedeeld.

De information desk lady-theorie

Dit is volgens de ontwerpers van de emoji’s de echte betekenis achter het icoontje: een vrouw die je aan een balie ontvangt om al je vragen te beantwoorden. Misschien wijst ze met haar hand wel de weg of wil ze graag documenten in ontvangst nemen. Wie zal het zeggen?

De kappertheorie

De emoji van het vrouwtje dat haar hand opsteekt maakt deel uit van een reeks met dezelfde dame. Zo laat ze ook haar lange bruine haren knippen (vandaar de schaar). Veel mensen zien hierin een voor en na: eerst heeft ze lange bruine lokken die geknipt worden (voor) en de ‘information desk lady‘ is dan het resultaat van die kappersbeurt, met een kortere coupe.

De ‘whatever‘-theorie

Wij gebruiken deze emoji constant om onze ‘whatever‘ kracht bij te zetten vanwege de sassy uitstraling van deze emoji. Eigenlijk wil ze zoiets zeggen als ‘Ja, duuh’.

De relatietheorie

Deze theorie vinden wij eerlijk gezegd nogal van de pot gerukt, maar soit. Volgens ene Walter Green zou de emoji in kwestie onderdeel zijn van een liefdesverhaal, inclusief bruiloft en break-up. Wat denk jij?

Bron: Grazia.nl

Nog meer tech stuff:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.