Home App Nieuwe update zet Instagram op zijn kop

Nieuwe update zet Instagram op zijn kop

Foto: @jolienv (Instagram)
Het is officieel. Er wordt teveel gepost op Instagram om al onze favoriete foto’s te zien passeren. Binnenkort zal Instagram dan ook altijd eerst de foto’s tonen die voor jou het meeste relevant zijn. Hiermee volgen ze de tactiek van Facebook.

Het bedrijf achter Instagram beweert dat we vandaag 70% van de pics onze volgers missen omdat de stroom aan foto’s en video’s gewoon te groot is geworden. Daarom zal het social media platform binnenkort de populairste foto’s in jouw network eerst tonen.

Instagram gebruikt hiervoor een algoritme dat kijkt naar jouw relatie met je volgers, net zoals Facebook dat doet. Hoe vaker jij een profiel bekijkt, iets liket of becommentarieert, hoe hoger dit account in je lijstje met favorieten zal staan. Als je dus wil voorkomen dat je de coolste kiekjes van je vriendinnen mist, moet je vanaf nu massaal hun foto’s beginnen liken en er comments op geven.

Voor FOMO (fear of missing out) moet je geen schrik hebben. Als jij ’s morgens opstaat en jouw Instafeed van de afgelopen acht uur wil checken, zal je alles nog wel terugvinden, enkel in een andere volgorde.

Instagram werd een tijdje geleden overgenomen door Facebook, dat hetzelfde algoritme al langer toepast. Er is alleen een vuil kantje aan het verhaal: wie op Facebook het meest betaalt zal ook het meeste worden getoond. Voor deze Instagram-update wordt er (voorlopig) niet over geld gesproken. En hopelijk blijft dat ook zo. De update komt er in de komende maanden.

Meer leesvoer voor Instagram addicts:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.