Home Beauty 10 x beauty hacks met citroen

10 x beauty hacks met citroen

Foto: We Heart It
Als je aan citroen denkt, denk je op dit moment misschien aan Beyoncé (#lemonade). Maar wist je dat de gele vrucht ook goed van pas kan komen tijdens je beautyroutine? Here’s how! 

1. Frisse huid

Meng een paar druppeltjes citroensap door je crème. Citroen helpt namelijk heel goed om je huid te zuiveren en geeft je een frisse look!

2. Donkere plekken bleachen

Sommige meisjes hebben last van donkerdere huid bij de knieën, ellebogen of oksels. Smeer ze in met een halve citroen en je zult zien dat de huid langzaamaan minder donker wordt.

3. Puistjes

Citroen werkt antibacterieel, ideaal om pukkeltjes en mee-eters te bestrijden dus. Snijd de citroen doormidden en doe honing op een van de kanten. Vervolgens kun je met de halve citroen met honing over je gezicht gaan!

citroen
Foto: We Heart It

4. Tonic

Met een paar druppeltjes citroensap en een paar druppels verzorgende olie (bijvoorbeeld tea tree olie) heb je binnen no-time een zelfgemaakte tonic. Perfect als laatste handeling in je face cleansing routine.

5. Fake tan remover

Omdat een citroen heel veel zuren bevat, is het ideaal om te gebruiken als je fake tan is mislukt! Doe het sap op een doek en poets het eraf.

6. Shine weghalen

Heb je last van een vette huid? Met een beetje citroensap verdwijnen de overtollige oliën als sneeuw voor de zon!

7. Lip scrub

Citroen is ook ideaal om te gebruiken als lip scrub. Meng het met een beetje suiker en ga ermee over je lippen. Was het eraf en zeg maar hallo tegen je baby soft lips!

citroen
Foto: We Heart It

8. Nagel verharder

Heb je niet zulke sterke nagels en komen er al snel scheurtjes in? Meng olijfolie met citroensap en laat je nagels hier even in weken.

9. Verkleurde nagels

Je nagels kunnen een beetje geel kleuren door bijvoorbeeld rode nagellak, daarom is het altijd belangrijk om een basecoat te dragen. Heb je toch last van verkleurde nagels, dan kun je ook je nagels laten weken in een mengsel van olijfolie en citroensap!

10. Natuurlijke highlights

Als de zon straks weer harder gaat schijnen, komt citroensap ook goed van pas als je je haar op een natuurlijke manier iets lichter wil maken. Doe het citroensap in je haar en ga ermee in de zon zitten. Je zult merken dat je haar langzaamaan iets lichter wordt. Citroensap helpt ook tegen een droge hoofdhuid, dus je hoeft niet te zuinig te zijn met het gebruik ervan!

Nog meer leesvoer voor beauty addicts: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.