Home Beauty 10x Beauty Ingrediënten Voor Acne Huid

10x Beauty Ingrediënten Voor Acne Huid

Iedereen heeft wel eens een puistje gehad. Helemaal in de puberteit kan een acne huid nog wel eens opspelen. We weten dat chocola niet goed is voor acne en je kan maar beter van vet eten af blijven. Maar wat moeten we dan wél toevoegen aan onze routine? Wij hebben hier 10x beauty ingrediënten die je in je beauty routine móet hebben!

Als je nieuwe huidverzorgings producten gaat kopen, zoek dan naar producten met deze ingrediënten!

Houtskool
Yup, hetzelfde wat je in de zomer gebruikt op de barbecue is goed voor je huid. Houtskool kan 200 keer het eigen gewicht aan onzuiverheden opzuigen uit de huid. Daardoor verwijdert het dode huid cellen van je huid en kan het onzuiverheden uit de poriën  opslurpen.

Marula Olie
We weten het, het klinkt niet echt aantrekkelijk of effectief om je vettige acne huid te dompelen in olie. Argan olie, kokosnoot olie, we hebben alles wel een keer gehad. Maar Marula olie is rijk in belangrijke vetten die lijken op de vetten op je huid. Dat voorkomt dus dat je huid overtollig vet aanmaakt op je huid!

Aloë Vera
Aloë Vera is eigenlijk gewoon cactus sap, maar dat ”gewone cactus sap” heeft zóveel voordelen voor je huid! Het helpt niet alleen je huid met het herstellen van de zon, maar het vermindert ook roodheden, gevoeligheid en irritaties die met acne huid komen.

Avocado
Avocado’s zijn rijk aan vitamine E en helpen dan ook met het voorkomen van mee-eters en puistjes. Niet alleen dat, vitamine E helpt ook met het verminderen van roodheden op het gezicht!

Knoflook
Dit super populaire kook ingrediënt is niet alleen lekker, het dood ook nog eens bacteriën! ”Hmm, lekker een rauwe knoflook eten!” – zei niemand OOIT. Daarom kun je het beter plaatselijk op je puistjes smeren. Het ruikt niet echt lekker, maar je huid bedankt je straks!

Citroengras
Citroengras bevat ontsmettende eigenschappen zonder dat het je huid uitdroogt. Gebruik het om je poriën klein te houden. En dat lekkere geurtje wat erbij komt? Dat is gewoon een extra bonus!

Bamboo Poeder
Als je helemaal gek wordt van je vettige t-zone, dat is bamboo poeder jou antwoord. De bamboo bloem bestaat uit puur hydraterende silica, wat olie absorbeert. Het verwijdert ook dode huid cellen en bevorderd de nieuwe huid cellen. Het zorgt ervoor dat je huid er mat, maar niet uitgedroogd, uitziet!

Groene thee
Groene thee helpt met het vechten van acne en is een ongelofelijke bron van antioxidanten  (25 keer meer dan in vitamine C!)

Honing
Als je honing in je thee stopt (je groene thee!) ‘verdwijnt’ het. Het mixed zich helemaal met de thee. Honing doet hetzelfde als je het op je huid smeert. Het mixed zich met je huid cellen, in je poriën. Het heeft antibacteriële eigenschappen die infecties vechten, ook onder de huid, en het dood de bacteriën die acne veroorzaken.

Chia Zaadjes
Chia zaad olie is een grote bron van vitamine B3 en zinc, wat helpt met het kalmeren van de olie productie van je huid en het verminderen van acne puistjes. Het is ook nog eens rijk aan antioxidanten, veel meer dan dat vitamine C en E dat bevatten!

Ga vooral iets proberen, en wie weet werkt het echt perfect voor jou huid! Lets go for clear skin!

(Bron: Teenvogue)

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.