Home Beauty 5 manieren om je haar te stylen zónder het te beschadigen

5 manieren om je haar te stylen zónder het te beschadigen

Gelukkig kan het tegen een stootje!

haar
Foto: We Heart It

Het beste wat je kan doen om je haar te beschermen, is het gewoon met rust laten. Niet kleuren, krullen, stijlen of föhnen, maar dat is natuurlijk een beetje saai. Gelukkig kan je haar heus wel tegen een stootje, op voorwaarde dat je je lokken natuurlijk goed verzorgt. Met deze vijf tips kan je haar met een gerust hart stylen zonder bang te hoeven zijn voor een doffe, pluizige en beschadigde bos stro op je hoofd.

Gebruik de juiste spullen 

Dit wil niet zeggen dat je de allerduurste föhn in huis moet halen, maar je moet wel opletten wat zo’n haardroger allemaal kan. Het is namelijk belangrijk dat je de temperatuur kunt reguleren met verschillende standen (dit geldt trouwens ook voor je stijltang en krultang) en dat de föhn de warmte goed verdeelt. Daarnaast is het verstandig om je lokken altijd te beschermen met een hittebestendige spray.

Nooit te heet 

Kijk goed naar je haar; is het dun? Dan is het echt niet nodig om de apparaten op de heetste stand te zetten. Met de laagste stand krijg je ook het gewenste effect en heeft je haar veel minder te verduren. Hoe dikker je haar is, hoe heter de apparaten moeten zijn.

Style met mate

Je haar krullen of stijlen kan best verslavend zijn. Toch is het aan te raden om je haar af en toe ook eens met rust te laten. Zo kan het weer even op adem komen en krijgt het de kans zichzelf te herstellen. Het stylen met mate heeft ook betrekking op hoe lang je je haar om de krultang gewikkeld laat. Je raadt het al: dat kun je beter niet te lang doen. Het is namelijk niet zo dat het beter blijft zitten als je je haar er langer omheen laat. Het enige dat je hiermee bereikt is dat je je haar beschadigt. Hetzelfde geldt voor de stijltang. Kijk goed welke pluk je al hebt gehad en laat deze hierna met rust.

Inpakken en wegwezen

Wist je dat je met aluminiumfolie je haar kan beschermen tegen de hitte van de apparaten? Wil je krullen, neem dan een pluk haar en maak hier een rolletje van. Pak dit in met aluminiumfolie en knijp deze tussen je stijltang. Even vasthouden en voilà: krullen! Wil je het liever steil hebben? Hou de pluk dan recht naar beneden, wikkel hem in met aluminiumfolie en ga er met je stijltang overheen.

Een beetje liefde voor je haar

Verzorg je haar regelmatig met een vochtinbrengend masker en gebruik altijd een conditioner als je je haar wast.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.