Home Beauty 5 redenen waarom je concealer niet goed werkt

5 redenen waarom je concealer niet goed werkt

concealer
Foto: Pinterest
Concealer kan je absolute redder in nood zijn – als je hem goed gebruikt, that is. Werk jij je blauwe wallen weg met een concealer die vervolgens feloranje wordt? Of zet jij je puist net extra in de verf wanneer je er een laagje op aanbrengt? Dan zijn er een paar simpele tips & tricks om rekening mee te houden.

Fout #1: je gebruikt de verkeerde formule

Niet alle concealers zijn geschikt voor elk type oneffenheden. Zo hebben puistjes, wallen of verkleuringen vaak een andere formule nodig. Heb je onzuiverheden? Bedek die dan met een concealer met een crèmeformule: die dekken vaak extra goed. Wil je je donkere kringen minder laten opvallen? Ga dan voor een dunne, waterige concealers die makkelijk uitsmeert. Moet je heel precies te werk gaan in kleine oppervlaktes? Kies dan voor een concealerpotlood.

Fout #2: je gebruikt de verkeerde kleur

Bij het uitzoeken van een concealer moet je vooral nadenken op welke plekjes je het product vooral wilt gebruiken. Zoek je een concealer die je vooral voor puistjes en oneffenheden gaat gebruiken? Kies dan een tint die perfect matcht met je huidskleur. Gebruik je de concealer vooral voor de huid onder je ogen? Kies dan een concealer die één tot twee tinten lichter is: door die zone wat op te lichten, lijken je wallen minder donker.

Fout #3: de huid onder je ogen is te droog

Helaas pindakaas: concealer ziet er alleen maar mooi uit op een verzorgde huid. Bij vette huidjes valt het meestal wel mee – die moeten er vooral voor zorgen dat het er niet af gaat glijden. Maar mensen met een droge huid hebben vaak last van droge plekjes en velletjes. Is dat het geval bij de huid onder je ogen? Dan focus je best eerst op het verzorgen van je huid met dagcrème, voordat je er make-up op aanbrengt. Kan je niet wachten? Ga dan voor een hydraterende concealer.

Fout #4: je zorgt er niet voor dat je concealer de hele dag blijft zitten

Tip van de redactie: concealers met een langhoudende formule zijn écht de moeite waard. Blijven die bij jou ook niet goed zitten? Probeer dan zeker eens een primer onder je make-up te gebruiken. Poeder het altijd goed af en gebruik een fixing spray als allerlaatste stap.

Fout #5: je gebruikt te veel concealer

Hoe meer laagjes, hoe meer dekking? Dat klopt – maar wanneer je een stapel ter hoogte van de Mount Concealerest op je gezicht hebt zitten, wordt dat kleine puistje écht niet minder opvallend. Less is more, wat concealer betreft.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.