Home Beauty 5 redenen waarom glossy lips jouw mattelipverslaving zullen vervangen

5 redenen waarom glossy lips jouw mattelipverslaving zullen vervangen

Ligt lipgloss bij jou al terug in de bovenste schuif?

glossy lips
Foto: We Heart It

Glossy versus matte lipsticks is zoals honden versus katten, je hebt waarschijnlijk een sterke voorkeur voor één van de twee. Na de overvloed aan matte lipkleuren lijken glossy lippen aan een comeback bezig te zijn. En hoewel wij ook nog steeds houden van de matte look, neigen we nu toch weer eerder naar Team Glossy. Hier zijn vijf redenen waarom.

1

Meer volume

Voor meer volume breng je bovenop een matte of licht glanzende lipstick een klein beetje transparante lipgloss aan, enkel op het midden van je lippen. De glans op je lippen reflecteert het licht, wat ervoor zorgt dat je lippen er voller uitzien.

2

Gezonde look

Het klinkt misschien wat raar, maar vochtige lippen associëren we onbewust met een frisse en gezonde look. Bovendien zien ze er steeds gehydrateerd en verzorgd uit, terwijl een matte look sneller tot uitgedroogde lippen kan leiden.

3

Nieuwer en beter

Heb je plakkerige herinneringen aan de lipgloss die je vroeger weleens gebruikte? Dat zou terecht kunnen zijn want hij wàs waarschijnlijk ook plakkerig. De glossy lipproducten die beautymerken vandaag op de markt brengen, hebben gelukkig een update gekregen en zijn meestal veel minder sticky. Bovendien hebben veel lipsticks nu een subtiele, natuurlijke glans en komen die té opvallende glitters er niet meer aan te pas.

4

Hydraterende basis

Onder een glanzende lipstick of gloss kan je makkelijk eerst een laagje verzorgende lippenbalsem aanbrengen zonder je look te verpesten. Zo ben je zeker dat je lippen de hele dag of avond gehydrateerd blijven onder je laagje lipstick.

5

Past bij alles

Een transparante lipgloss of eentje in een nude kleur past bij gelijk welke make-up look, van een warme smokey eye tot een strakke cat-eye. Is je oogschaduw aan de opvallende kant, dan is een simpele gloss ideaal om je look in balans te brengen.

Tekst: Charlotte De Loose

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.