Home Beauty 5x tips voor minder snel vet haar

5x tips voor minder snel vet haar

Ik heb een hekel aan het wassen van mijn haar, maar ik wil natuurlijk ook niet met een vette coupe rondlopen. Vandaag share ik 5 tips voor minder snel vet haar.

1. Niet te vaak wassen
De meeste van ons weten al lang dat het niet goed is om je haar vaak te wassen. Het te vaak wassen van je haar kan zorgen voor hoofdhuidirritaties, droog/pluizig haar en zorgt ook nog eens voor het eerder vet maken van je haar. Zelf was ik mijn haar ongeveer 3 keer per week.

2. Geen olie/serum op je hoofdhuid
De grootste fout die je kunt maken is om producten die zorgen voor glans aan te brengen op je hoofdhuid. Breng glansproducten alleen aan in jepunten! Probeer ook niet te veel aan te brengen. Olies en serums kunnen zorgen voor slierterig haar, dus pas hiermee op. 

3. Naar bed met droogshampoo
Droogshampoo is mijn lifesaver. Ik gebruik het in de ochtend, maar ook ’s avonds. De poeder die in droogshampoo zit maskeert de olie in je haar. Ongemerkt zweet je ‘s nachts vaak en kan je haar er in de ochtend vettig uitzien. Door een goede hoeveelheid droogshampoo in je haar te sprayen voor je gaat slapen wordt je wakker met schoon haar! 

4. Mousse
 
Prep je haar! Preppen? Ja, preppen is het stugger maken van je haar met behulp van verschillende producten. Breng een verstevigende mousse aan na het wassen van je haar en föhn het hierna droog. Door je haar te preppen breng je een laagje om je haarschubben heen en dit zorgt ervoor dat je haar minder snel vet zal worden.

5. Afblijven!
Mijn laatste tip is; blijf van je haar af! Je hebt meiden die constant met hun handen door het haar gaan. Probeer dit niet te doen. Ook je handen zweten en zo wordt je haar hartstikke snel vet. Totaal niet nodig dus!

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben gehad! Heb je zelf nog een tip, laat het dan vooral weten in de reacties.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.