Home Beauty 7 beauty-essentials voor meisjes met een vette huid

7 beauty-essentials voor meisjes met een vette huid

Redactrice Laura verklapt haar favoriete producten voor een vette huid.

vette huid

Elk huidtype is anders en elke huid heeft dan ook andere producten nodig. Het kan soms jaren duren voor je dé perfecte dagcrème of lotion vindt. Gelukkig kunnen wij je alvast op weg helpen met onze persoonlijke favorieten! Vorige week vertelde redactrice Ysaline waaruit haar beauty stash voor een droge huid bestaat. Deze week is het aan redactrice Laura, experte van de vette huiden.

1 / 7
Toner
Instant perfector
Transparant poeder
Setting spray
Matterende doekjes
Dagcrème
Bronspoeder
Toner
Toner

Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner van Kiehl’s is iets aan de dure kant (€ 38), maar echt de beste die ik ooit heb gebruikt. Hij reinigt grondig, maar is toch niet agressief. Er zit namelijk geen alcohol in. Als een toner té hard is, krijg je snel break-outs en dat willen we natuurlijk niet, hé!

Instant perfector
Instant perfector

Pore Refining Solut Instant Perfector van Clinique gebruik ik als een basis die mijn huid minstens 12 uur lang matteert. Hij is zeker ook niet goedkoop (€ 23,90), maar je hebt er niet veel van nodig, waardoor ik minstens drie maanden toekom met één tube. Ik breng hem vooral aan op mijn T-zone (voorhoofd, neus en kin).

Transparant poeder
Transparant poeder

Prep + Prime Transparent Finishing Powder van M.A.C (€ 24) is de laatste stap in mijn beautyroutine. Het product bestaat ook in los poeder, maar ik verkies de pressed vorm. Ik breng het op dezelfde manier aan als bronspoeder met een grote borstel.

Setting spray
Setting spray

Photo Perfect Make-up Setting Spray van BE Creative (€ 15,16) is mijn life saver als ik op vakantie ben of ga feesten. Op zo’n gelegenheden denk ik vaak dat mijn make-up van mijn gezicht gaat lopen, dus is dit een voorzorgsmaatregel die ik neem. Ik spray het product op mijn gezicht nadat ik het poeder van M.A.C even heb laten ‘intrekken’.

Matterende doekjes
Matterende doekjes

Soms gebeurt het dat mijn huid toch nog glimt en dan maak ik graag gebruik van matterende bepoederde doekjes, ook beter bekend als blotting tissues. Deze van The Body Shop zijn mijn ultieme redding! Voorlopig zijn ze online niet beschikbaar, maar gelukkig verkopen veel andere merken ook zo’n doekjes, zoals KIKO. Je kan dit product ook kopen zonder poeder, maar dat vind ik een minder geslaagd resultaat.

Dagcrème
Dagcrème

Deze Sea Daffodil Aqua Gel Cream van Aromatica (€ 29,90) is een echte topper voor vette huidjes. Het is eigenlijk een gel-crème en dus niet zo zwaar als een ‘gewone’ dagcrème. Sinds ik deze gebruik, heb ik opvallend minder puistjes. Dit product is opnieuw iets duurder, maar ik doe een jaar met zo’n flesje, want één pompje is al meer dan genoeg.

Bronspoeder
Bronspoeder

Mat Illusion 21 Hâlé Clair Bronzing Powder van Bourjois (€ 13,99) gebruik ikcom mijn poriën te verfijnen, maar ondertussen ook een tint te geven aan mijn huid.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.