Home Beauty 7 tips waardoor je lippenstift wél goed blijft zitten

7 tips waardoor je lippenstift wél goed blijft zitten

lippenstift
Foto: We Heart It

Heb je het gevoel dat je lippenstift je altijd in de steek laat aan het einde van de dag? Voordat je je arme lipstick de schuld geeft, check het onderstaande stappenplan om er zeker van te zijn dat je je lippen niet verwaarloost. Watch out, Kylie!

1. Scrub

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het aanbrengen van je lippenstift. Je kunt je misschien voorstellen dat lippenstift op zachte, gladde lippen niet alleen mooier staat, maar ook beter blijft zitten. Losse velletjes en dode huidcellen kunnen je lippen namelijk helemaal verpesten. Scrub je lippen daarom regelmatig en zachtjes met een schone tandenborstel of een speciaal daarvoor bedoelde lipscrub.

2. Lippenbalsem

Breng vervolgens een hydraterende, niet vette lippenbalsem aan. Ga liever voor een wasachtige lippenbalsem dan voor één met een gladde textuur, want die kan leiden tot het sneller vervagen van je lippenstift. En dat willen we nu net niet! Laat de lippenbalsem ook even intrekken voor je verdergaat.

3. Concealer

Het klinkt vreemd, maar dep een beetje foundation of concealer op je lippen. Niet te veel natuurlijk, maar een klein beetje zodat het roze tintje van je lippen wat minder wordt. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de kleur van je lippenstift beter uitkomt. Winwin!

Net als voor je gezicht, kan je voor je lippen ook een primer (of lipliner) gebruiken. Lipliner werkt als een soort hek voor je lippenstift. Hij zorgt ervoor dat je niet op een gekke clown gaat lijken. Als je lipliner over heel je lippen onder je lippenstift aanbrengt, heb je urenlang plezier van je kleur.

Let er bij het kiezen van je lippotlood wel op dat je de juiste kleur kiest. Een te donker randje kan er erg nineties uitzien – oké, veel trends uit de jaren ’90 komen terug, maar het donkere liplinerrandje is er gelukkig (nog) niet één van. Ook kan je lipprimers gebruiken, wat even goed werkt.

5.  Gebruik een borstel

Je kan je lippenstift niet alleen véél preciezer aanbrengen met een borsteltje, je brengt ook meer materie aan en daarom blijft het langer zitten.

6. De lippenstift

Ga liever voor een lipstick met een matte effect dan een glossy. Die gaat over het algemeen langer mee. Het nadeel van matte is wel dat het je lippen heel erg uitdroogt, dus vergeet niet je lippen goed te verzorgen. Je kan lippenbalsem zowel voor als na het aanbrengen van lippenstift gebruiken op je lippen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.