Home Beauty 7 make-uptips om de perfecte selfie te nemen

7 make-uptips om de perfecte selfie te nemen

Make-upartiesten Beau Nelson en Troy Surrat geven raad.

perfecte selfie
© Getty

Je hebt het waarschijnlijk al eens gemerkt bij het maken van een selfie: je make-up is ineens een pak minder on fleek. Twee make-upartiesten Beau Nelson en Troy Surrat geven tips!

Beau Nelson, celebrity make-up artist van onder andere Kristen Stewart, legt het uit aan Teen Vogue: ‘Hoe je make-up er uitziet op foto’s, hangt af van de belichting’. Hij stelt dat zacht licht het meest flatterend is. Wat niet wil zeggen dat foto’s met flits lelijk zijn, maar ze kunnen je bleker maken dan je bent. Maar al die belichtingstechnieken laten we toch liever over aan echte professionals – ain’t nobody got time for that.

Troy Surrat, die de make-up van Adele en de Kardashian-clan doet, zegt dat hij zelf altijd voor meer definitie zorgt in het gezicht. Dus: een strakkere contour en iets heviger aangezette wenkbrauwen.

Hieronder geven Beau en Troy hun tips om jouw make-up helemaal selfieproof te maken:

1. Hoe subtieler, hoe beter

Smeer geen dikke laag foundation op je huid, keep it natural! Hoe dunner de laag op je huid, hoe gaver het fotografeert. Begin in het midden van je gezicht – hier heb je het meest last van roodheid. Breng enkel een dunne laag aan waar je het echt nodig hebt: op het topje van je neus, je kin en op mogelijke puistjes.

2. Mat in plaats van glanzend

Op een foto ziet het er mooier uit als je je huid een beetje poedert zodat die semi-mat oogt. Je moet er natuurlijk ook niet uitzien als een dode zombie, dus ga niet té hard tekeer met je poederkwast. Hetzelfde geldt voor je ogen: probeer eens een metallic oogschaduw over een matte oogschaduw aan te brengen. Die combinatie geeft je ooglook een duochroom effect, wat heel mooi fotografeert.

3. Vermijd het ingrediënt ‘silica’ in poeders

Kijk je weleens naar de ingrediëntenlijst van je make-upproducten? Dan heb je misschien al eens het woord ‘silica’ zien voorbijkomen. Dat is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in poeders. Het zorgt ervoor dat je er zo wit als een geest uitziet op foto’s. Als je een nieuw poeder wil kopen, let er dan dus zeker op dat je poeders vermijdt die uit 100% silica bestaan.

4. Geef je gezicht een bronzy glow

Om het risico van een bleek gezicht tegen te gaan bij fotografie met flits, gebruik je best genoeg bronzer.

 5. Creëer vollere lippen

Gebruik een lipliner in de natuurlijke kleur van je lippen. Hiermee kun je veel makkelijker omlijnen à la Kylie Jenner én je komt er ongestraft mee weg.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.