Home Beauty Vette huid? Maak dan nooit deze 9 fouten

Vette huid? Maak dan nooit deze 9 fouten

vette huid
Foto: Belga Images
Een vette huid kan heel frusterend zijn. Zeker als je er vanalles aan doet om het te minderen. Toch moet je oppassen voor een aantal fouten die je misschien maakt waardoor je huid juist nóg vetter wordt.

1.  Je wast je gezicht met heet water

En hier bedoelen we ook een hete douche mee. Je hebt misschien het gevoel dat heet water het vet op je huid weghaalt, maar het maakt het enkel erger. Je huid droogt namelijk uit, waardoor ze nog meer vet gaat produceren en dat willen we natuurlijk niet.

2. Je wast je gezicht met koud water

Helaas is het ook niet goed voor je huid om het met koud water te wassen. Was je gezicht daarom met lauw water.

3. Je wast je gezicht te vaak

Als je een vette huid hebt, heb je snel de neiging om je gezicht heel vaak te wassen. Maar als je je gezicht vaker dan drie keer per dag wast, heb je kans dat je huid gaat irriteren. Was je huid dus niet vaker dan drie keer per dag en gebruik een goede gezichtsreiniger.

4. Je scrubt te veel

Een scrub maakt je huid tijdelijk minder vet, maar als je dit dagelijks doet, gaat je huid juist meer vet produceren. Dit maakt het dus alleen maar erger. Probeer niet vaker dan een keer per week een gezichtsscrub te gebruiken.

5. Je gebruikt make-up op oliebasis 

Make-up op oliebasis verstopt de poriën en maakt je huid alleen maar vetter. Je kan het best make-upproducten op waterbasis gebruiken. Die nemen namelijk het vet van je huid op. Breng hier een dunne laag van aan. Zo lijkt je make-uplook ook natuurlijker.

6. Je gebruikt geen dagcrème

Veel girls met een vette huid zijn bang dat een dagcrème hun huid alleen maar vetter maakt, maar dat is niet waar. Je gezicht zal namelijk meer talg produceren als je geen voedende dagcrème aanbrengt. Gebruik dus dagelijks een crème speciaal voor de vette huid.

7. Je geeft je gezicht geen rust

Veel producten maken je huid alleen maar slechter, dus dan is het beter om je gezicht af en toe wat rust te gunnen door make-uploos de deur uit te gaan.

8. Je gebruikt te veel verschillende producten

Als je denkt dat je je huid slimmer af bent door meerdere producten tegelijk te gebruiken, hebben we slecht nieuws voor je. Het is namelijk beter om zo weinig mogelijk verschillende producten te gebruiken. Vind een product dat werkt voor jou en gebruik het met mate.

9. Je gebruikt telkens dezelfde handdoek voor je gezicht

Het is goed dat je niet zomaar een gebruikte handdoek gebruikt om je gezicht te drogen. Gebruik je hem vaker dan één keer? Niet doen! Bacteriën verspreiden zich namelijk supersnel, dus de kans is groot dat je die dan ook weer op je gezicht smeert. Gebruik daarom een papieren doekje. Probeer niet te wrijven, maar droog je gezicht deppend.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.