Home Beauty 9 gewoontes die de oorzaak van je lichaamsgeurtje kunnen zijn

9 gewoontes die de oorzaak van je lichaamsgeurtje kunnen zijn

lichaamsgeurtje
Afbeelding: Giphy

Nemen je vrienden soms afscheid met een subtiele ‘Smell you later!’? Het spijt ons dat we je het moeten melden, maar je lichaamsgeur is waarschijnlijk niet die van bloemetjes en baby’s. Het goede nieuws? Er zijn enkele gewoontes die je makkelijk kan laten om een iets aangenamer aroma te verspreiden.

1. Je wast je beha’s niet vaak genoeg.

Je boobies zitten een hele dag opgesloten, geen wonder dus dat ze beginnen zweten. Gooi je beha geregeld bij de was als je geurtjes wil vermijden.

2. Je eet vaak pikante dingen.

You like it spicy? Je lichaamsgeur niet. Pikant eten kan zwavelgassen afgeven wanneer het verteerd wordt, die dan uit je poriën komen. Als je weet dat dat ruikt naar rotte eieren, laat je die hete pepertjes toch al wat sneller links liggen, nee?

lichaamsgeurtje

3. Je eet weinig koolhydraten.

Als je heel weinig koolhydraten – zoals pasta en brood – eet om op je lijn te letten, kan dat negatieve gevolgen hebben voor je lichaamsgeur. Omdat je die koolhydraten vervangt door eten dat veel proteïnen bevat en je metabolisme meer energie nodig heeft om die af te breken, kan er een ‘vissig’ geurtje ontstaan. Iuw.

4. Je draagt te weinig katoen.

Katoenen kleren laten je huid ademen, terwijl andere stoffen ervoor zorgen dat je zweet gewoon tegen je huid blijft zitten. En dat ga je na een tijdje natuurlijk ruiken.

5. Je scheert je niet vaak genoeg.

We zeggen niet dat je je oksels absoluut moet scheren, maar je moet wél rekening houden met de gevolgen. Logischerwijs houdt okselhaar zweet en bacteriën vast, wat dan gaat stinken. Het is dus ofwel scheren, ofwel heel goed wassen (en liefst af en toe trimmen).

lichaamsgeurtje

6. Je draagt altijd deodorant.

Yup, je leest het goed. Sommige antitranspiranten, zepen en deodorants zouden je zweetgeur net erger kunnen maken. Ze zorgen ervoor dat er meer en andere bacteriën aangemaakt worden op je huid, die dan voor méér geur kunnen zorgen. Natuurlijk moet je je deo niet zomaar in de vuilbak gooien, maar het is wel een goed idee je oksels gewoon vrij te laten ademen op dagen waarop je niet verwacht je in het zweet te werken. Op die zalig luie zondagen, bijvoorbeeld.

7. Je draagt gesloten schoenen zonder sokken.

Je hebt sowieso ook dat ene paar sneakers waarin je al-tijd stinkpateekes hebt. De kans is groot dat je fout is dat je die schoenen soms zonder sokken draagt. Voor je eigen welzijn, dat van onze planeet én dat van je arme vrienden die op zaterdagavond met jou moeten chillen in de zetel: draag altijd, always, toujours kousen in je gesloten schoenen.

8. Je eet veel gefrituurde dingen.

Verslaafd aan bitterballen en curryworsten? Niets mis mee, maar je lichaamsgeur lijdt er wel onder. Al die oliën in je lijf gaan serieus stinken en die geur dringt zelfs door je huid naar buiten. Waarom moet alle goede dingen in het leven toch negatieve gevolgen hebben?

9. Je hebt te veel stress.

Stress- of angstzweet is het ergste zweet. Om één of andere wetenschappelijke reden stinkt het extra hard. Nog een reden om niet te veel te stressen voor die eerste date met je crush.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.