Home Beauty AHA: zó weet je of kort haar je goed staat

AHA: zó weet je of kort haar je goed staat

Je kan je lokken er niet terug aanplakken, hé!

kort haar
© @caiqueportrets via Unsplash

Korte kapsels zijn superleuk én hip, maar ook een beetje eng. Knippen is meteen gebeurd, maar laten groeien? Dat duurt een eeuwigheid! Het zou dus leuk zijn om op voorhand te weten of die korte coupe je goed staat. Gelukkig hebben wij een trucje ontdekt om dat te weten te komen vóór je de schaar erin zet.

John Frieda-medewerker Giles Robinson kwam op het idee. Hij ontdekte namelijk dat je door middel van een simpel trucje kan berekenen of het verstandig is om je lange lokken te knippen. Het heeft namelijk allemaal met de hoek van je kaak te maken. En het enige wat je nodig hebt om te checken of jij het knapst bent met kort of lang haar, is een potlood en een liniaal.

How it works

Goed, let the magic begin. Plaats het potlood horizontaal onder je kin en plaats de liniaal verticaal onder je oor. Lees op de liniaal af waar het potlood of de pen de liniaal raakt. Is de afstand van je oor tot dat punt minder dan 5,7 centimeter? Dan kun je gerust een afspraak maken bij de kapper om jezelf een korte coupe aan te meten. Is de afstand meer dan dat? Dan hou je je haar beter wat langer. Zo makkelijk kan het dus zijn!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.