Home Beauty Handige tips voor meisjes die voor ‘t eerst highlighter gebruiken

Handige tips voor meisjes die voor ‘t eerst highlighter gebruiken

We zetten de belangrijkste highlighterweetjes even op een rijtje!

highlighter
© Getty

Highlighter is voor veel beauty lovers anno 2019 dé belangrijkste stap in hun make-uproutine. Wie houdt er nu niet van een goeie glow? Maar het is niet het makkelijkste product: het komt in verschillende vormen – poeder, vloeibaar, crème -, in verschillende (soms vreemde) kleuren en je kan het op veel manieren dragen. We zetten de belangrijkste highlighterweetjes even op een rijtje!

1. Poeder, vloeibaar of crème?

Eigenlijk hangt de keuze tussen de drie vormen van highlighter sterk af van het resultaat dat je wil bekomen, en natuurlijk van je huidtype. Op een heel vette huid zijn de meeste vloeibare highlighters niet ideaal, dus meisjes met zo’n skin gaan beter voor poeder. Dat betekent natuurlijk niet dat je ‘t niet kan proberen: wie weet stoot je wel op een vloeibare versie die wél werkt voor jou. Make-up is all about uittesten en proberen.

Highlighter BE Creative – ICI PARIS XL – € 17,95

Het grote voordeel van een liquid highlighter is dat die het makkelijkst aan te brengen is en dat je er minder snel mee overdrijft dan met een poeder. De shimmer is iets minder out there en je kan goed kiezen hoeveel je aanbrengt. Je kan er dus preciezer en subtieler mee te werk gaan. Ook een cream highlighter – zeker die in stickvorm – zijn precies aan te brengen en uit te wrijven met je vingers, maar je kan minder makkelijk bepalen hoe fel je highlight mag zijn. Poeder is de beste keuze als je een fabulous glow wilt, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit.

L’Oréal Paris True Match Highlight – Bol.com – € 8,99

Maybelline – bol.com – € 7,99

Bovendien is de keuze van je foundation van tel. Een vloeibare of crèmefoundation combineer je best met een liquid of cream highlighter, zodat de twee goed blenden. Een poederhighlighter blendt dan weer beter met een poederfoundation.

2. Welke kleur kies je?

Meisjes met een bleke huid gaan best voor witachtige tot champagnekleuren. De grote groep met een mediumhuidje – niet heel bleek, ook niet bruin – hebben geluk: veel kleuren, van champagne tot roze, staan hen. Bruinere huidjes zijn het mooist met een perzikachtig kleurtje, en donkere meisjes kiezen best voor een gouden shimmer. Onthou: niets is set in stone. Als jij vindt dat die roze highlighter supermooi is op je donkere huid, zoveel te beter!

3. Hoe breng je highlighter aan?

Als het over de volgorde van make-up gaat, is er eigenlijk niet één juist idee. Sommige beautyvloggers zal je highlighter vóór concealer zien aanbrengen, terwijl het bij anderen bijna de allerlaatste stap is. Die eersten gebruiken hun highlighter dan ook als een soort concealer, aangezien sommige (crème)formules heel goed zijn voor het verbergen van donkere kringen. Voor een subtiele glow breng je je highlighter aan na je foundation en concealer, maar voor je blush. Als je all out gaat, kan je als laatste stap – dus na je blush – nog met een poeder je jukbeenderen in de spotlight zetten. Maar pas op dat je ‘r niet als een discobol gaat uitzien!

Zoals we al zeiden heb je de makkelijkste tools voor een vloeibare of crèmehighlighter al bij je: je vingers. De ideale borstel om een poederhighlighter aan te brengen is een fan brush: zo’n heel breed, beetje grappig uitziend ding. Hiermee neem je weinig product op, en kan je dus makkelijk subtiel beginnen en geleidelijk opbouwen.

Fan brush – Hema – € 4,75

Met een kleine highlighting of blush brush neem je wel ineens veel product op en kan je helemaal los gaan met je glow.

Tapered highlighter – Sigma bij The Make Up Spot – € 25

Geen zin om onmiddellijk te investeren in een specifieke highlighterborstel? Je kan het ook proberen met een oogschaduwkwast of zelfs met een make-upsponsje.

4. Last but definitely not least: waar breng je highlighter aan? 

Highlighter breng je aan op de plaatsen van je gezicht waar het licht op valt. Als je recht onder een lamp gaan staan, zie je het. Eerst en vooral breng je aan op je jukbeenderen, waardoor je gezicht scherper zal lijken. Highlighter onder de wenkbrauwen en in de ooghoeken geeft je een grotere blik. Door je neusbrug in de spotlight te zetten lijkt je neus optisch langer, en een glowy voorhoofd – tussen de wenkbrauwen – en kin geven je gezicht meer vorm. Een beetje highlighter op je cupidoboogje – nr.5, het boogje van je lippen – zal je lippen groter doen lijken.

Go and get glowin’, girls!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.