Home Beauty App Review: Think Dirty

App Review: Think Dirty

Denk jij weleens na over de ingrediënten die in je verzorgingsproducten verstopt zitten? De app ‘Think Dirty’ wel. Door het simpelweg scannen van producten, kun je checken hoe ‘gevaarlijk’ deze zijn. En ik kan je verklappen: daar word je niet echt happy van.

ThinkDirtyApp1
Nadat je de app hebt gedownload in de App Store (helaas nog niet beschikbaar voor Android), kun je er meteen mee aan de slag. Ik besloot de Victoria’s Secret Body Mist als eerste aan de test te onderwerpen. Wat zou eruit komen?

ThinkDirtyApp3Helaas: dit eerste product is al  meteen niet scanbaar. Gelukkig heeft de app een database waarin je het product gewoon kan zoeken. Dit specifieke luchtje (‘Simply Breahtless’) was alleen niet te vinden, dus besloot ik het ingrediëntenlijstje van een vergelijkbaar product te bekijken: ‘Love Spell’. Maar wat staat daar? Een 9?! Dat is bijna de hoogste score die een product kan krijgen…and not in a good way. Een ‘0’ betekent een super clean product en een ’10’ juist een dirty product. Dit product is dus dirrrty.

ThinkDirtyApp2Helaas is het met een meer natuurlijk product van The Body Shop ook niet anders. Dit product scoort, tot mijn grote verbazing, zelfs nóg hoger dan de Victoria’s Secret Body Mist. Wel biedt deze app een aantal alternatieven aan, maar dit zijn met name alleen in Amerika te verkrijgen merken. Daar heb je dus niet veel aan.

ThinkDirtyApp4
Al met al kan ik niemand aanraden deze app te downloaden: ieder product dat ik wilde opzoeken was óf onscanbaar óf niet vindbaar in de database óf gaf nog net niet aan dat je ter plekke dood zou neervallen als je het product gebruikt. De volgende keer houd ik het wel gewoon bij Google.

Ben jij weleens nieuwsgierig hoe ‘dirty’ jouw verzorgingsproducten zijn?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.