Home Beauty 6 Beauty fabels

6 Beauty fabels

Bijna elke dag worden er allerlei feiten naar je hoofd geslingerd, alleen is het wel waar? Veel dingen die je hoort blijken achteraf toch fabeltjes te zijn. Vandaag laat ik jullie 6 beautyfabels zien. Dan hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer om te maken!

“Je krijgt puistjes van vet eten en chocolade”
Oh, wat ben ik blij dat dit een fabeltje is! Ik eet veel te veel chocolade en waarschijnlijk ook een beetje te veel vet eten. Het is natuurlijk niet gezond, maar je krijgt er geen puistjes van! Maar als je gevoelig bent voor het eten van chocolade en vettige dingen, dan kan het wel zo zijn dat je puistjes hierdoor erger worden. Het is nooit officieel aangetoond dat je door chocolade en vet eten puistjes krijgt. Puistjes ontstaan doordat je talgklieren verstoppen.

“Haren groeien zwarter en dikker terug door het scheren”
Een absolute fabel! Door het scheren voelen je haartjes wat stugger aan waardoor het lijkt alsof ze wat dikker zijn. Je hebt vast wel gemerkt dat je haren wél zwarter en dikker worden, maar dit komt niet door het scheren. Dit komt doordat je ouder wordt, je haren worden vanzelf dikker en zwarter. Helaas.

“Mascara werkt beter als je vaak het borsteltje op en neer beweegt in het flesje”

Fabel! Je mascara gaat juist sneller klonteren, wat jij ook niet wilt. Niet doen dus, een keer in het flesje duwen moet genoeg zijn. Anders is misschien je mascara op?

“Door je haar regelmatig te knippen, groeit het sneller”
Je punten hebben niks te maken met de groei van je haar. De groei van je haar wordt in gang gezet in je hoofdhuid. Als je je haar sneller wilt laten groeien, kun je beter gezond eten en stress vermijden.

“Je haar vaak borstelen zorgt voor meer glans”

Het tegendeel zelfs, het kan je haar beschadigen… Net nadat je het kamt ziet het er meestal wat glanzender uit omdat je alles recht borstelt.

“Tandpasta werkt tegen puistjes”
Het droogt je puistjes uit, waardoor je huid gevoeliger wordt, en hierdoor kunnen nieuwe puistjes ontstaan. Je talgklieren gaan namelijk meer talg produceren. Tandpasta is een product dat een beetje te extreem is voor je huid. Bij je huisarts kun je speciale ‘puistencrème’ aanvragen. Dit vindt je huid veel fijner.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.