Home Beauty BEAUTY: scrubben met havermout

BEAUTY: scrubben met havermout

Havermout is tegenwoordig niet te missen in het keukenkastje. Maar wist je dat havermout ook heel erg voedzaam en goed voor je huid is? Ik maak een scrub met als hoofdingrediënt… havermout!

Maar waarom is havermout zo goed voor je huid? Het zetmeel in havermout absorbeert overtollige oliën en is rustgevend voor de gevoelige huid. Een havermout masker voedt de huid en helpt dode huidcellen te verwijderen. 

Ik gebruik een handje havermout, 100 ml kokend water, honing en gezichtsolie.

Als eerste doe ik het kokende water bij de havermout vlokken. Doe niet direct al het water erbij, maar doe het in etappes. Als het een echt papje is geworden heb je genoeg water toegevoegd. 

Hierna voeg ik wat honing en gezichtsolie toe. Ik gebruik van allebei een flinke scheut. 

Het is een lekker papje geworden!  

Breng nu het papje aan op je huid. Het is even lastig om dit aan te brengen, want het blijft niet heel goed plakken. Zorg er dan ook voor dat je huid helemaal schoon is voordat je dit masker opdoet. 
Als je het masker goed op je gezicht hebt aangebracht, kun je beginnen met scrubben! Ik gebruik gewoon mijn vingers hiervoor. De havermout vlokken zorgen ervoor dat de huid goed gescrubd wordt.

Het resultaat? Ik zie niet direct verschil, maar mijn huid voelt glad en zacht aan. Het is een prima masker voor wanneer je niets in huis hebt… en ook nog eens super goedkoop! Het masker is wel wat plakkerig, waardoor het scrubben lastig is.

Let op dat je huid goed schoon is voordat je het scrubmasker aanbrengt. Je kunt natuurlijk gewoon oog make-up op hebben, maar zorg er wel voor dat je huid schoon is. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van deze reinigingsproducten:

Ga jij dit scrub masker proberen? 

Check ook dit masker met banaan, honing en sinaasappel voor een gladde en stralende huid.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.