Home Beauty Beauty Tip: Fix je gebroken nagel met een theezakje

Beauty Tip: Fix je gebroken nagel met een theezakje

Een scheurtje in je nagel: super irritant vind ik dat. Noodgedwongen moet je de gehele nagel afknippen, waar je zo lang op hebt moeten sparen. Right? Nou: ik dacht het niet! Dit probleem is namelijk super snel is te fixen met -jawel- een theezakje!

Het enige dat je nodig hebt is een theezakje (duh!), een vijl, je favoriete basecoat en een schaar. De eerste stap is om de vulling uit het theezakje te halen en hier een klein stukje (ter grootte van je nagel) uit te knippen. Vervolgens breng je de doorzichtige lak aan als basis van je ‘to-the-rescue’-manicure.

Plak nu het stuk theezakje op het gedeelte van je nagel, dat je graag gefixt zou zien. Ik deed dit met mijn vingers, maar wil je nóg secuurder te werk gaan, kun je een pincet gebruiken. Druk het papiertje goed aan, zodat er geen rare bobbeltjes te zien zijn. Bedenk: je wilt je nagel er beter laten uitzien, niet erger. Plakt het zakje niet helemaal goed vast? Geen paniek! Nog veel meer laagjes basecoat to come…

Lak nu nóg een laagje basecoat over je nagel (I told you so ;-), zodat het theezakje transparant wordt. Zie je hoe mooi het papiertje blend met je nagel? Je ziet bij mij dat het papiertje nu nog uitsteekt boven mijn nagel, maar dit is geen probleem. Dat fix ik in de volgende (en laatste!) stap.

Yep, het is nu tijd om te gaan vijlen! Vijl alle uiteindes van het theezakje die boven je nagel uitkomen weg. Lak nog één laagje basecoat over je nagel en tadaaa: je nagel is weer helemaal ‘gemaakt’.

Hoe fixen jullie een gebroken nagel?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.