Home Beauty BEAUTY: wat is het beste eten voor een mooie huid?

BEAUTY: wat is het beste eten voor een mooie huid?

Gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, het heeft ook invloed op je huid. Maar wat kun je nou het beste eten voor een mooie huid?

DSC_0514kopie
Als eerste is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Drink elke dag zo’n 1,5 tot 2,5 liter water per dag. Dit reinigt niet alleen je lichaam, het zorgt er ook voor dat de vochtbalans van je huid op orde is. Een goed vochtbalans is essentieel voor een mooie huid.

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg slaapt. Genoeg slapen laten je donkeren wallen verdwijnen en je ziet er een stuk frisser uit omdat je ogen niet meer hangen. Heb je vaak last van dikke ogen of een vermoeide huid? Geef je huid eens een oppepper met koude ijsklontjes. Hoe je dit precies doet kun je hier vinden.

Het is belangrijk dat je de goede vetten eet. Vetten waar Omega3- en Omega6-vetten in zitten zijn goed voor je huid. Dit zit voornamelijk in de vette vissoorten.

Om de celwanden van je huid sterk te houden en het vochtbalans in evenwicht te houden moet je per dag minimaal 20 gram van deze vetten innemen. Dit zijn ongeveer 2 eetlepels olie. Let wel op dat je niet teveel inneemt! het maximum ligt rond de 65 gram.

DSC_0474kopie

Maar hoe krijg je nou de stralende teint op je gezicht? Eet genoeg groentes. Eigenlijk zijn alle groentes goed voor je huid. Voorbeelden van goede groentes zijn broccoli, spinazie en worteltjes. Fruit is ook goed voor die gezonde teint op je huid, voornamelijk bosbessen en bosvruchten. Heb je een droge huid en wil je daar snel vanaf? Dan kun je het beste kiwi’s en citrusvruchten eten.

11354740_876270305780484_1500093735_nkopie

Misschien dat je dit wel eens van je oma hebt gehoord, want dit is een oud receptje: bessen, rozennobel en granaatappel zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor een mooie huid. Je kunt hier een lekker sapje van maken! DSC_0511kopie

Vind je het belangrijk dat je een gezonde huid hebt? Beweeg dan elke dag voldoende, eet gezond, drink genoeg water en slaap voldoende. Uiteindelijk is de conditie van je huid een weerspiegeling van je gezondheid, dus met alleen af en toe wat groentes of een kiwi eten kom je er niet. Dit helpt je huid te verbeteren als extraatje, maar een goede basis is essentieel!

Probeer ook eens dit huidverzorgend sapje van Myrthe. Dit sapje is niet alleen ontzettend lekker, het zit bomvol vitamines wat goed is voor je huid!

Ben je een fruitig type? Shop hieronder mijn favo fruity producten:

Schermafbeelding 2015-05-25 om 15.29.27Schermafbeelding 2015-05-25 om 15.31.01Schermafbeelding 2015-05-25 om 15.31.43

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.