Home Beauty BEAUTY: zomerse scrub

BEAUTY: zomerse scrub

De zomer staat voor de deur! Deze zomerse scrub kun je zelf maken met producten die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Kom maar op met die zomerse glow! 

In de zomer willen we allemaal wel die mooie bruin getinte huid. Om een mooi bruin kleurtje te krijgen is huidverzorging echt een must. Wist je bijvoorbeeld dat je huid mooier (maar ook sneller) bruin wordt als het gescrubd is? Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen en blijft je bruine kleurtje ook langer zitten.

Wat heb je nodig? DSC_0774

  • 50 gram kristalsuiker
  • Een hele citroen
  • 3 eetlepels kokossnippers
  • 1,5 eetlepel kokosvet
  • Een scheutje honing

DSC_0787
Knijp als eerste de citroen uit en meng het citroensap goed met het suiker. DSC_0789
Als het citroensap helemaal in de suiker is getrokken kun je de kokossnippers toevoegen. Meng alles goed door elkaar. Je zult merken dat het mengsel iets dikker wordt door de kokossnippers. Hierna doe je het kokosvet bij het mengsel. Het is handig als het kokosvet een beetje zacht is geworden, dan is het makkelijker te mengen. DSC_0791
Als laatste voeg je een scheutje honing toe. Je kunt zelf bepalen of je veel of weinig honing wil. Honing verzorgd en verzacht de huid, dus ik deed een beetje extra! DSC_0800 DSC_0805
Wanneer je alles goed met elkaar hebt gemengd kun je het mengsel in een leuk potje stoppen. Heb je geen leuke potjes in huis? Kijk dan eens in diverse winkels naar voorraadpotjes, zoals deze bijvoorbeeld! Je kunt veel meer vinden in winkels dan je eigenlijk denkt, en met een leuk strikje eromheen is een simpel potje ineens ontzettend schattig. Omdat je gebruik hebt gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten, is de scrub natuurlijk niet oneindig houdbaar. In de koelkast kun je de scrub ongeveer een week bewaren. DSC_0814Natuurlijk gebruik ik de scrub direct op mijn huid! De substantie van suiker en kokossnippers geven maken een perfecte scrub! Na het scrubben is mijn huid mega zacht en is de zomerse glow zeker aanwezig. Ik ben fan! De geur van citroen en kokos doen me denken aan witte stranden…. Can’t wait till summer!  Wil jij nou zelf een scrub maken tegen puistjes? Probeer dan eens deze DIY scrub van Sophia!

Ga jij deze scrub ook maken? 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.