Home Beauty Daarom krijg jij altijd puistjes op een bepaalde plaats

Daarom krijg jij altijd puistjes op een bepaalde plaats

puistjes
copyright: YouTube: Zoella
Krijg jij vaak een puist of zelfs een hele breakout op je voorhoofd? Of juist op je kin? Grote kans dat daar een reden voor is! Lees snel verder als je wil weten waarom je altijd last hebt van onzuiverheden op bepaalde plekken.

Voorhoofd

Onzuiverheden op je voorhoofd komen vaak tevoorschijn wanneer je niet genoeg slaapt. Kijk niet op van een enorme puist op je voorhoofd wanneer je een nachtje minder hebt geslapen door bijvoorbeeld stress. Zorg ervoor dat je tussen de 7 en 9 uur per nacht slaapt, zo zal je huid er snel heel wat beter uitzien!

Tussen je wenkbrauwen

Als je puistjes tussen je wenkbrauwen hebt kan het zijn dat je slecht (lees: junk food) hebt gegeten. Opletten dus. Tip: drink veel water! Ook een voedselallergie kan hier een rol in spelen. Heb je vaak last van puistjes tussen je wenkbrauwen? Probeer te minderen met zuivel en suiker, dat kan al een groot verschil maken.

Wangen

Heb je de hele dag in een stad rondgewandeld of rook je? Grote kans dat jij wakker wordt met puistjes op je wangen, die zijn immers gekoppeld aan je luchtwegen. Roken of luchtvervuiling kan er dus voor zorgen dat er sneller pukkeltjes op je wangen te vinden zijn.

Zijkanten van je kin

De zijkanten van je kin worden bepaald door hormonen, vandaar dat je tijdens je maandstonden vaker last hebt van puistjes rondom je kin. Ugh, alsof ongesteld zijn al niet rot genoeg is.

De beste oplossing is en blijft natuurlijk een bezoekje aan de dermatoloog om uit te dokteren wat de beste oplossing is voor jouw specifiek probleem.

Foto’s: Corbis

Nog meer leesvoer over de huid:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.