Home Beauty Deze droogshampoo zou weleens de populairste van de wereld kunnen zijn

Deze droogshampoo zou weleens de populairste van de wereld kunnen zijn

Van de budgettopper gaan er wereldwijd meer dan twee per seconde (!) over de toonbank.

Shutterstock

We kunnen geen enkel ander product bedenken dat zo’n succesvolle comeback heeft gemaakt als droogshampoo. Onze mama’s en hun mama gebruikten het vroeger al en nu kunnen wij het ook niet meer wegdenken uit onze badkamer. Er is één droogshampoo in het bijzonder die wereldwijd blijkbaar ongelofelijk goed scoort. Kan je al raden welke?

Ja hoor, Batiste. Het bedrijf voerde zelf een onderzoek en uit hun statistieken is gebleken dat er wereldwijd maar liefst 2,25 exemplaren per seconde over de toonbank gaan. En dat kunnen wij goed begrijpen, want voor nog geen zes euro heb je een heel goede droogshampoo.

Als je online wat research doet en de ontelbare lijstjes met ‘de beste droogshampoos’ doorneemt, zal je Batiste er wellicht elke keer in terugvinden. Het grote aantal positieve reviews op fora en online shops liegen er ook niet om. Meer nog, wil je een negatieve recensie terugvinden over dit product dan zal je lang moeten zoeken. Wij konden er eentje vinden, maar die was van een dame van wie het haar nooit vettig wordt. Good for you, girl.

Is het product alle lof waard?

Ja. We ontkennen niet dat er nog andere droogshampoos op de markt zijn die even goed zijn, maar daar zal je waarschijnlijk minstens zo’n drie euro meer voor betalen. Het product bevat rijstzetmeel, wat overtollige olie en vuilrestjes absorbeert en je kapsel meer textuur en volume geeft.

Zo gebruik je hem beter niet

Laat je niet misleiden, geen enkele droogshampoo is geschikt ter vervanging van je normale shampoo. Het is nog steeds aangeraden om je haar twee of maximaal drie keer per week te wassen met water en shampoo om overtollige olie, restjes van stylingproducten en restjes van droogshampoo te verwijderen. Doe je dat niet, dan kunnen die restanten zich opbouwen waardoor je hoofdhuid niet goed kan ademen en waardoor er irritatie kan optreden. Op lange termijn kan dat ervoor zorgen dat je haar minder snel groeit of dat je meer haar verliest. Grondig blijven wassen is dus de boodschap. Gebruik je droogshampoo enkel en alleen om je lokken tussen wasbeurten in op te frissen en om wat extra volume te creëren.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.