Home Beauty DIY: een gezichtsmasker maken is echt niet zo moeilijk

DIY: een gezichtsmasker maken is echt niet zo moeilijk

gezichtsmasker
Image by © Peter Frank/Corbis
Zin om jezelf even in de watten te leggen? Dan kan het een leuk idee zijn om even te ontspannen met een gezichtsmasker. Zo’n masker kan je trouwens makkelijk zelf maken!

Masker voor een gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan is het verstandig om je gelaat extra aandacht te geven. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een yoghurtmasker. Voeg een eiwit toe aan een kopje yoghurt en smeer het mengsel op je gezicht. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel daarna af (met lauw water!)

Masker voor een droge huid

Als je een droge huid hebt dan is het belangrijk om je gelaat voldoende te voeden. Dit doe je door gebruik te maken van iets vettere producten zoals een rijpe avocado. Meng de avocado met enkele lepels honing en breng aan op je gezicht. Laat tien minuutjes intrekken en was daarna je gezicht met koud water.

Image by © Sandra Roesch/Westend61/Corbis

Masker tegen puistjes

Puistjes zijn zo vervelend, maar ze horen er nu eenmaal bij. Toch kan je de schade een beetje beperken met masker van banaan. Meng een rijpe banaan met een beetje honing en breng aan op je gezicht. Laat het intrekken tot het gedroogd aanvoelt en spoel daarna grondig af.

Masker om even te ontspannen

Soms wil je gewoon even aan niets denken en heerlijk ontspannen. Dat doe je het best met een gezichtsmasker van komkommer. Doe een kwart van een komkommer samen met een lepeltje honing in de blender. Breng het mengsel aan op je gezicht en relax! Na een kwartiertje ben je volledig ontspannen.

Image by © Graham Bell/Corbis

Nog meer tips nodig voor de verzorging van je huid? Die kan je hier terugvinden:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.