Home Beauty Donkere kringen onder de ogen zijn een beautytrend op TikTok

Donkere kringen onder de ogen zijn een beautytrend op TikTok

'Ze zijn mooi en moeten worden genormaliseerd.'

donkere kringen tiktok
© RON JACOB LEONADOR via Pexels

Terwijl we na een nachtje doorblokken, uitgaan of gewoon Netflix kijken steevast een concealer bij de hand hebben om die vervelende wallen weg te werken, is er nu een beautytrend op TikTok waarbij men met opzet donkere kringen onder de ogen creëert. Een trend die we alleen maar kunnen aanmoedigen!

Zakken onder de ogen zijn niet onaantrekkelijk of not done, maar het is wel een feit dat je er iets vermoeider uitziet als je wallen hebt en daar wordt al graag eens commentaar op gegeven. Het maakt veel mensen dan ook – onnodig – onzeker en ze worden dan ook maar al te vaak weggewerkt met concealer. Toch lijkt het erop dat we nu niet meer moeten investeren in zo’n potje make-up. Op TikTok doet er namelijk een beautytrend de ronde die wallen niet verbergt, maar net in de kijker zet en zelfs gewoon creëert.

Valse wallen

Ja hoor, tal van mensen tonen met trots hun wallen en sommigen tekenen zelfs valse donkere kringen onder hun ogen! Terwijl dat laatste nu niet meteen iets is wat wij zelf zullen doen, zijn we er wel enthousiast over. Want dat wil zeggen dat échte wallen helemaal kunnen. En dat is een hele vooruitgang! En dat is ook de bedoeling van de trend.

Wanneer TikTokker @saracarstens commentaar kreeg op haar video, omdat mensen dachten dat ze met wallen lachte, maakte ze namelijk een tweede video waarin ze uitlegt wat de bedoeling is. ‘Persoonlijk is dit altijd een grote onzekerheid geweest en ik begin de schoonheid erin te zien. En of die van jou nu “erger” zijn dan die van mij, of meer gezwollen, of meer blauw of paars, of met meer rimpels. Ze zijn mooi en moeten worden genormaliseerd.’ Yasss girl! 

@saracarstens##stitch with @sarathefreeelf normalize dark circles/ eye bags ((:♬ original sound – Sara

Dus de volgende keer dat jij wallen hebt, en iemand vraagt of je moe bent, leg je ze gewoon het zwijgen op door te zeggen dat je helemaal mee bent met de trend op TikTok. Easy peasy, toch?

@sarathefreeelf♬ GREEK TRAGEDY REMIX – Laura🍒

@abbyrartistry#stitch with @sarathefreeelf eye bags r sexi okay♬ original sound – Abby Roberts

@daniellemarcan@sarathefreeelf and @abbyrartistry made me do it♬ GREEK TRAGEDY REMIX – Laura🍒

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.