Home Beauty De do’s-and-don’ts die iedere droogshampoo-lover moet kennen

De do’s-and-don’ts die iedere droogshampoo-lover moet kennen

We gebruiken het product nog altijd niet op de juiste manier.

droogshampoo

We vertrouwen al jaren op droogshampoo om ons haar tussen wasbeurten door op te frissen. En toch gebruiken we hem nog niet altijd op de juiste manier. Dit zijn de absolute do’s en don’ts die iedere droogshampoo-lover moet kennen.

Do

  • Het beste moment om droogshampoo aan te brengen is ’s avonds, net voor je gaat slapen. Het product krijgt dan voldoende tijd om overtollige oliën te absorberen zodat je ’s morgens met een frisse, niet-vette coupe opstaat.
  • Wanneer je haar vet wordt, bevinden de oliën zich voornamelijk op je haarwortels en op je kruin. De lengtes en puntjes van je haar zijn van nature doorgaans droger, dus daar breng je het product beter niet aan als je geen pluizige puntjes wil.
  • Kleurloze droogshampoo heeft een witte kleur, dus let goed op dat het product voldoende geabsorbeerd is voor je de deur uitgaat. Masseer goed in met je vingertoppen en duw tegen de richting van de wortel om het haar te liften en meer volume te creëren.
  • Hou rekening met je haarkleur. Voor blondines werkt een traditionele droogshampoo meestal perfect, maar op bruin haar kan die witte waas voor een raar zicht zorgen. Er bestaan gelukkig ook getinte droogshampoos, zowel voor bruin als voor blond haar.
  • Droogshampoo geeft je haar extra grip en textuur en werkt dus prima als stylingproduct. Gebruik het na het krullen voor een betere hold, zonder dat je lokken aan elkaar kleven. Of ter voorbereiding van een opsteekkapsel, zo blijven schuifspeldjes beter op hun plaats.

Don’t

  • Breng het product niet te dicht tegen je hoofdhuid aan. Hoe dichter je de spuitkop tegen je hoofd houdt, hoe natter het product nog zal zijn. En dan mist de droogshampoo natuurlijk helemaal z’n doel. Je hebt immers een droog poeder nodig dat de overtollige vetten van je haar en hoofdhuid absorbeert. 25 à 30 centimeter is de ideale afstand om je droogshampoo te verstuiven, reken dus ongeveer op de lengte van je onderarm.
  • Verstuif de droogshampoo niet rechtstreeks op je zij- of middenscheiding, maar til je haar laagje per laagje op en verstuif het product langs onder op de wortels.
  • Vertrouw niet dagenlang alleen maar op droogshampoo en reinig ook geregeld je haar met shampoo en water. Droogshampoo laat immers altijd een klein beetje residu achter op je haar en hoofdhuid, dat kan zich opstapelen en op lange termijn voor irritatie zorgen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.