Home Beauty Haarwater is hét middeltje om je haren sneller te laten groeien

Haarwater is hét middeltje om je haren sneller te laten groeien

Het is een middeltje dat in Japan al eeuwen wordt gebruikt om haargroei te stimuleren.

haarwater
© Brooke Cagle via Unsplash

Zo herkenbaar: je wou een stijlvolle bob à la Lucy Hale, hebt de schaar in je haren gezet en voelt vooral veel spijt. Haarwater is een middeltje dat in Japan al eeuwen wordt gebruikt om haargroei te stimuleren en zou jouw periode van heimwee naar je lange lokken dus kunnen inkorten. Alleen is het idee een beetje vies…

Haarwater = rijstwater

Haarwater is niet meer of minder dan rijstwater. Yup, dat witte melkachtige goedje dat overblijft wanneer je rijst in te veel water hebt gekookt, smeren Japanse vrouwen in hun haar om het sneller te laten groeien, sterker te maken, volume te geven en de hoofdhuid te verzorgen. Hier in het westen is het beautytrucje overgenomen en prepareren meisjes hun eigen haarwater in de hoop lokken te krijgen waar zelfs Rapunzel jaloers op zou zijn.

To DIY or to buy?

Op het internet vind je genoeg DIY’s om je eigen rijstwater te maken, zoals deze hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor wie eerder van het luie type is – zoals wij – hebben we een makkelijkere oplossing. Op Etsy.com vonden we de Rice Water Hair Milk van Ash & Nectar. Voor zo’n twintig eurootjes heb je het wondermiddel voor lange lokken in een leuk flesje bij je thuis. Het rijstwater bevat bovendien ook enkele essentiële oliën zoals rozemarijn en lavendel, dus je kan gerust zijn: je haar zal echt niet naar een muffe rijstschotel ruiken. Er zit ook arganolie in de melk, die je gespleten puntjes hydrateert.

Hoe gebruik je het? Simpel. Nadat je je gewone shampoo hebt uitgespoeld, masseer je het haarwater in je hoofdhuid en dan tot aan de haareindes. Daarna laat je het melkachtig goedje 5 à 10 minuten in je haar trekken en spoel je uit. En klaar! Je kan rijstwater trouwens ook op je huid gebruiken, bijvoorbeeld als cleanser voor je gezicht. Masseer het in je gezicht, laat enkele minuutjes intrekken en spoel af. Het zou je een gezondere en beter gehydrateerde huid geven. Score!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.