Home Beauty HAIR: color boost voor dof haar

HAIR: color boost voor dof haar

Is je haar dof geworden van kleur? Dan kan je haar wel eens een color boost gebruiken! Ik laat je zien hoe je blond haar gemakkelijk kunt oplichten met producten uit je eigen keuken. 

Na de zomer is mijn haar wat grauw geworden. Het is niet zo glanzend meer zoals het hoort te zijn en mijn blonde plukken zien er dof uit. Tijd voor een oppepper! Het geheim van deze color boost? Kamille thee!


Je hebt alleen maar een aantal zakjes kamille thee en een citroen nodig. En natuurlijk een pannetje water. Zet een pannetje water op het vuur en laat het staan tot het kookt. Als het kookt doe je 3 zakjes kamille thee in het water en laat je het ongeveer een half uurtje staan. Om te zorgen dat niet al je water verdampt moet je af en toe een beetje water bij schenken. Pers een citroen uit en voeg het citroensap aan het water (eigenlijk dus gewoon thee) toe.

Het water krijgt na een half uurtje een gele kleur. Laat de thee staan tot het helemaal is afgekoeld. Je moet er dus even de tijd voor nemen. Het is handig om de warme thee in een koude kom te doen, omdat je pannetje natuurlijk nog warm is. Zo koelt het was sneller af!

Als de thee aan het afkoelen is, kun je je haar nat maken. Gebruik geen shampoo of conditioner, alleen water is voldoende. Inmiddels is de kamillethee afgekoeld en kun je je haar met de thee wassen. Buig voorover in een bad of wastafel en schenk de (koude) thee over je haar. Doe dit niet te zuinig, zorg ervoor dat je haar goed nat wordt.
Nu laat je de kamillethee ongeveer 1,5 uur in je haar zitten tot het helemaal is opgedroogd. Om een nog beter effect te krijgen kun je je haar laten opdrogen in de zon. Door de zon wordt je haar nog lichter!

Spoel na ruim anderhalf uur je haar goed uit en was het met een shampoo en eventuele conditioner. Resultaat? Mijn haar ziet er supergezond uit en de kleur heeft een enorme boost gekregen. Dat scheelt weer een bezoekje aan de kapper! Door de vakantie was mijn haar wat grauwer en had het zelfs een lichtgroene gloed door het chloor. Hier zie je nu helemaal niks meer van! Het is niet zo dat mijn haar ineens een aantal tinten lichter is, het zal niemand opvallen dus verwacht dit dan ook niet. Wel zie ik bij mezelf echt dat mijn haar iets lichter is en dat de kleur echt een boost heeft gehad.

Heb je bruin haar? Probeer dan eens de combinatie van cacaopoeder, yoghurt, honing en appelazijn. Deze ingrediënten zullen je bruine lokken intenser van kleur maken. Zelf kan ik dit niet proberen, omdat ik blonde plukken door mijn haar heb zitten. Je kunt van cacaopoeder ook een bronzer lotion maken, dus het zal vast en zeker ook werken op je haar.

Let op! Dit is geen wondermiddel voor blond haar. Verwacht dus niet dat je haar ineens een aantal tinten lichter zal worden. Wil je je haar echt oplichten? Gebruik dan echte haarverf zoals deze pakjes die je gewoon thuis kunt gebruiken. Let wel op dat je haar blonderen behoorlijk kan mislukken als je er zelf mee gaat experimenteren, dus als je dit niet aandurft raad ik je aan om even langs je kapper te gaan.

Wil je meer tips voor gezond haar? Check het hier!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.