Home Beauty Met dit handige trucje is je uitgerekt plastic haarrekker weer zo goed...

Met dit handige trucje is je uitgerekt plastic haarrekker weer zo goed als nieuw

Het enige wat je nodig hebt, is een glas en water!

plastic haarrekker
Foto: Shutterstock

Een plastic haarrekker is bij ons meestal geen lang leven beschoren, want na een aantal hoog opgestoken paardenstaarten is het elastiekje volledig uitgerekt. Met dit handig trucje krijgt de rekker in een aantal seconden terug zijn oorspronkelijke vorm.

De plastic haarrekkers of Invisibobbles zijn keihandig. Je ziet ze bijna niet zitten in je haar, ze zijn minder schadelijk voor je lokken en ze laten geen vervelende knik achter in je coupe. Helaas is het elastiekje net als de stoffen exemplaren niet onsterfelijk. Ze rekkenna verloop van tijd uit, waardoor ze in de vuilnisbak belanden.

Heet water

Er is nu een trucje om die uitgerekte haarrekker te herstellen, en het is poepsimpel! Het enige wat je nodig hebt, is een glas en water. Leg het elastiekje op de bodem van het glas, giet er heet water overheen en binnen een aantal seconden krimpt de haarrekker terug tot zijn oorspronkelijke vorm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.