Home Beauty Lange wimpers op een natuurlijke manier

Lange wimpers op een natuurlijke manier

Elke vrouw droomt er natuurlijk van om lange, volle en donkere wimpers te hebben. Helaas is niet iedereen gezegend met natuurlijke volle wimpers. Loop jij soms ook zo te klooien met je wimper krultang en dikke lagen mascara om dit effect te krijgen? Wimper extensions zou een optie kunnen zijn, maar deze zijn vaak niet budget proof en moeten om de zoveel tijd bijgewerkt worden. Ik heb een hele goede manier gevonden die jou wimpers snel doen groeien, op een natuurlijke manier zodat ze langer en voller worden – het werkt écht!

Ik heb het hier over een ‘wondermiddeltje’, namelijk castor olie. Je zult er misschien al een keer iets over gehoord hebben, want castor olie wordt al vele jaren gebruikt om oraal in te nemen als je last hebt van je stoelgang. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze zelfde castor olie heeft een zeer goed effect op de haargroei. Volg elke avond de volgende stappen  voordat je gaat slapen je zult binnen een maand een duidelijk verschil merken.


Wat je nodig hebt is een fles castor olie en wattenstaafjes (een schone mascara borstel werkt ook heel goed!)

Het is essentieel dat je het juiste type castor olie gebruikt. Want sommige soorten worden gebruikt voor andere doeleinden voor industrieel gebruikt. Castor olie is makkelijk te krijgen bij gezondheids- winkels zoals De Tuinen. Vitamin store of bij je lokale toko met buitenlandse producten (daar heb ik mijn flesje vandaan).  Kijk op het label en zoek voor olie die koudgeperst is, deze type olie is een 100% natuurlijk product.

Het gebruik van castor olie op je ogen is veilig, zolang je het natuurlijk niet in je oog smeert. Heb je last van korte of dunne wimpers, dan zou ik aanraden om dit te proberen. Deze natuurlijke methode is goedkoop en vergt geen moeite omdat je dit in de nacht gebruikt, en laat inwerken terwijl je slaapt. De olie verspreid zich in de haarwortels van je wimpers en zit vol met voedingstoffen voor een sterke en gezonde haargroei.


Castor olie heeft een dikke stroperige substantie, waardoor dit makkelijk op je wimperhaartjes blijft liggen, zonder dat het gaat smeren en uitlopen. Het geeft hetzelfde effect op je wimpers zoals de bekende “vaseline truc” – die er ook voor zou moeten zorgen dat je wimpers steviger worden.

Voordat je begint, raad ik je aan om je gehele gezicht goed te wassen en reinigen, vooral rondom de ogen. Wanneer je ogen vrij zijn van make-up resten dip je, je wattenstaafje in de castor olie en laat deze goed doordrenken.

Daarna breng je deze aan op je wimpers. Begin in de binnenste oog hoek en coat elk wimperhaartje met een laagje castor olie. Al je wimpers moeten goed verzadigd zijn, zowel de onderste – als de bovenste wimper rand. Het is belangrijk dat je de haartjes bedekt van de aanzet tot het puntje. Zo trekt de olie goed in en geeft dit jou het beste en snelste resultaat.

Verwijder eventueel olie die is uitgelopen rondom je ogen en ga lekker slapen. De volgende ochtend was je de castor olie gewoon weer van je ogen. Deze stap zou ik niet overslaan want mocht je de castor olie op je wimpers laten zitten en vervolgens je oog make-up aanbrengen, dan gaat dit uitlopen.

Blijf deze routine elke avond volhouden en herhalen en je zult gegarandeerd een groot verschil gaan merken in de lengte en vooral de sterkte van je wimpers! – Ik doe dit al een tijdje en ik merkt een duidelijk verschil, vooral na het aanbrengen van mijn mascara, zijn mijn wimper zichtbaar voller, langer en hebben meer volume.

Tip:
Heb je moeite met het vinden van de juiste castor olie? Etos heeft een product dat “wonderolie” heet – dit is eigenlijk pressies hetzelfde, en kan ook makkelijk gebruikt worden voor deze routine.

Ga jij de olie ook uitproberen?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.