Home Beauty Met deze 7 tips maak je jouw make-up helemaal partyproof

Met deze 7 tips maak je jouw make-up helemaal partyproof

Nooit nog uitgelopen make-up aan het einde van de avond!

© Unsplash

Of het nu voor de sweet 16 van je beste vriendin is of voor die scouts- of chirofuif op zaterdag, je wil er tiptop uitzien tijdens het uitgaan. Je make-up die niet blijft zitten is dus het laatste wat je wil. Dankzij deze tips is jouw make-uplook steeds partyproof.

1. Investeer in een primer

Een goede basis is het begin van een geslaagde look. Investeer daarom in een primer waarmee je jouw huid voorbereidt op de laag die je gaat aanbrengen. Het product zorgt ervoor dat je make-up beter en langer blijft zitten.

2. Ga voor een lichte basislaag

Na de primer is het tijd om foundation en concealer aan te brengen. Bij het uitgaan kies je best voor een niet te heavy foundation of een BB-cream. Een foundation met lichtere textuur kan je makkelijk opbouwen tot de gewenste dekking en hij laat je huid tegelijk ademen. Je creëert zo een natuurlijkere look en als je make-up dan toch vervaagt, gebeurt dat geleidelijk aan.

3. Ga voor waterproof

Uitgaan brengt veel dansen en dus ook hogere temperaturen met zich mee. Dat is natuurlijk geen ideale combinatie als je make-up wil dragen. Maar met een goede waterproof mascara en eyeliner kom je al een heel eind. Kan je niet zo goed waterproof mascara verdragen of kijk je er tegenop om hem er weer af te krijgen, dan kan het ook helpen om de zone rondom je ogen goed af te poederen zodat je mascara geen afdrukken nalaat.

4. Overdrijf niet met bronzer

Wil je er graag iets getinter uitzien? Dan kan je met een beetje bronzer al snel het gewenste effect bereiken. Let er wel op dat je niet gaat overdrijven, dat ziet er namelijk minder naturel uit en het valt dan harder op dat je make-up op hebt. Kies er daarom voor om de bronzer enkel aan te brengen op de hoge punten van je gezicht, daar waar het licht natuurlijk op je gezicht valt: voorhoofd, kaaklijn, kin en neus. Je gebruikt best een bronzer in poedervorm, die is makkelijk aan te brengen en blijft het langst zitten. Heb je een kort kapsel of draag je je haar in een staart? Breng dan gerust ook een klein beetje bronzer aan op je nek en oren.

5. Setting spray is life

Nadat je look compleet is, gebruik je best een setting spray om alles vast te zetten. De spray laat verschillende make-upproducten met elkaar versmelten tot een naturel geheel, dat zich vasthecht aan de huid en langer blijft zitten.

6. Gebruik droogshampoo

Spray voor je vertrekt wat droogshampoo in je haar. Zo creëer je meer volume en heb je minder kans dat je haar vet wordt doorheen de avond.

7. Eentje voor in de handtas

Onmisbaar in je handtas tijdens het feesten is blotting paper. Dit vloeipapier zit in een klein boekje waar je makkelijk een blaadje uit kan scheuren. Wat het precies doet? Met blotting paper dep je vette plekjes of zweet weg zonder je make-up te verpesten.

Met je make-up on fleek hoef jij enkel nog je beste dansmoves boven te halen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.