Home Beauty Make-upborstels: welke gebruik je nu voor wat?

Make-upborstels: welke gebruik je nu voor wat?

Wist je dat je highlighter er véél mooier uitziet als je de juiste brush gebruikt?

make-upborstels
© Hazel Olayres via Unsplash

Het belang van de juiste make-upborstel wordt te vaak onderschat. Dat je een oogschaduwkwast niet gebruikt om je blush aan te brengen, snappen we allemaal wel. Maar wist je ook dat je highlighter er véél mooier uitziet als je gewoon de juiste brush gebruikt?

Benieuwd welke kwast je het beste kan gebruiken voor het aanbrengen van je foundation? We got you.

1. Foundation

Om je foundation aan te brengen, kan je zowel een beautyblender als een foundationkwast gebruiken. Het nadeel van een beautyblender is dat hij heel veel make-up in zich opneemt, waardoor hij niet heel zuinig is. Veel make-upartiesten gebruiken liever een kwast. Als je de make-up aanbrengt, moet je wel hele korte streepjes maken op je gezicht. Wanneer je lange strepen zet, krijg je ze namelijk moeilijker weg en valt het heel erg op. Doordat deze brush ook een smalle kant heeft, kan je ook heel goed bij moeilijk bereikbare plekjes komen. Een foundationpenseel mag misschien wel duurder zijn dan een beautyblender. Hij gaat wel véél langer mee waardoor je eigenlijk geld bespaard.

2. Concealer

Concealer kan je met je vingers of met een concealerkwast prima aanbrengen. Een speciale brush geeft een dekkender effect dan je vingers, wat handig is als je veel roodheid in je gezicht hebt of simpelweg meer dekking wil. Doe een paar stipjes concealer onder je ogen en breng hem met een deppende beweging aan.

3. Contour/highlighter 

Voor het beste resultaat met contour en highlighter kan je beter twee aparte kwasten gebruiken. Uiteraard één voor het contouren en één om je highlighter aan te brengen. Voor het shapen is een angled contour brush perfect om te gebruiken. Deze kwast loopt schuin waardoor je het precies op de juiste plekken aan kan brengen. Voor het highlighten gebruik je een soortgelijke kwast, maar dan een kleinere. Hiermee breng je de highlighter subtieler aan.

4. Poeder

De grootste kwast zal waarschijnlijk de poederkwast zijn. De haartjes zijn heel zacht en vol, waardoor hij poeder heel goed op kan nemen. De poederkwast gebruik je om losse poeder aan te brengen, bijvoorbeeld na je foundation om het mooi egaal te krijgen. Je gebruikt de kwast door te vegen langs je gezicht of door draaiende bewegingen te maken.

5. Blush

Hoewel je voor je blush ook een contourkwast kan gebruiken, zijn er ook daar speciale kwasten voor.  De blushkwast is kleiner dan een poederkwast en heeft fijne, zachte haartjes. Hierdoor wijk je niet zo snel af van het stukje waar je blush wil hebben. Je brengt de blush aan op de appeltjes van je wangen en vervaag het naar boven toe. Vanaf de jukbeenderen veeg je de blush richting het oor. Breng maar een klein beetje aan, want met blush kan dat heel snel zichtbaar worden.

6. Wenkbrauwen

Een wenkbrauwkwast is onmisbaar om je wenkbrauwen bij te tekenen. Als je een kwast hebt met een borsteltje aan de onderkant kan je het meteen ook goed shapen en borstelen. Extra handig dus!

7. Oogschaduw

Voor het aanbrengen van oogschaduw kan je kiezen uit superveel kwasten, wat het misschien een beetje lastig maakt. De juiste kwast is eigenlijk belangrijker dan dure oogschaduw, dus kies je materialen goed. Het belangrijkste is eigenlijk een oogschaduwpenseel. Deze herken je aan de ronde vorm. De bovenkant van een oogschaduwpenseel is recht en de haren zitten dicht op elkaar, hierdoor kun je heel precies je oogschaduw aanbrengen. Voor rechte lijnen kan je ook een wenkbrauwpenseel gebruiken.

Voor eyeliner heb je een kwast nodig waarmee je véél preciezere lijntjes kan maken. Dit penseel  gebruik je wanneer je liquid eyeliner gaat gebruiken.

8. Lippen

Het lippenseel heeft een korte, smalle punt waardoor je een perfecte lijn om je lippen kan zetten. De haartjes van een lippenseel zijn zacht en buigzaam. Door eerst een lijntje om je lippen heen te zetten, zorg je ervoor dat je lipstick binnen de ‘lijntjes’ blijft. Een soort hek voor je lippenstift eigenlijk.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.