Home Beauty NAIL TUTORIAL: zo creëer je ombre nails

NAIL TUTORIAL: zo creëer je ombre nails

ombre nails
Zoals je hier al kon lezen, zijn ombre nails helemaal terug. Wij brachten een bezoekje aan de Lakstore in Antwerpen om deze trend uit te testen en gingen naar huis met pastelkleurige nagels in blauw en roze. Dankzij deze makkelijke tutorial kan jij ‘m stap voor stap volledig zelf doen.

Wat heb je nodig?

  • een nagelvijl
  • een nagelriemstick, -gel en eventueel een nagelriemknipper voor loszittende velletjes
  • een basecoat en topcoat
  • de nagellakjes die je wil combineren op één nagel. Wij kozen voor babyblauw (Don’t Disturb my Puppy van Faby) en poederroze (What’s Wrong with Pink? van Faby)
  • een make-upsponsje
  • wattenstaafjes en dissolvant om eventuele foutjes te corrigeren

Om zeker te zijn over welke tools we het hebben in deze tutorial, kan je best even de do’s en dont’s van de perfecte manicure lezen waarin elk product aan bod komt.

Step 1

Na je nagels gevijld te hebben tot de lengte die je zelf graag wenst, breng je nagelriemgel aan. Eens de gel is ingetrokken (wacht zo’n 5 min.), kan je de nagelriemen achteruit duwen met een nagelriemstick. Heb je loszittende velletjes, verwijder ze dan met een nagelriemknipper (zie onder).

Stap 2

Verwijder alle restjes van de nagelriemgel met een watje met een beetje thinner (geen dissolvant!). Zo ben je er zeker van dat je nagels volledig schoon zijn en de basecoat beter zal worden opgenomen door de nagel.

Stap 3

Zoals je hier al kon lezen, is een basecoat absoluut cruciaal. Het is gezonder voor je nagels én het zorgt ervoor dat je nagellak langer meegaat. Win-win! Breng een laagje basecoat aan op elke vinger en als je zeker wil zijn, doe je dit voor een tweede ronde.

Stap 4

Na een of twee laagjes basecoat is het tijd voor de kleur. Je nagels hoeven niet volledig droog te zijn vooraleer je de kleur aanbrengt, dat veroorzaakt laagjes en da’s niet mooi. Zorg ervoor dat je nagels nog een beetje vochtig zijn. Zo vloeien de laagjes beter in elkaar over.

Voor onze ombre nails kozen wij voor de tinten babyblauw (Don’t Disturb my Puppy van Faby) en poederroze (What’s Wrong with Pink? van Faby). Alle nagels werden lichtblauw gelakt, behalve onze accentnagel. Die kreeg een roze kleurtje. Je hoeft niet met een accentnagel te werken. Wil je ineens voor tien ombre nails gaan? Doe gerust!

Stap 5

Na twee laagjes kleur, is het tijd voor het ombre-effect. Neem een make-upsponsje en lak de rand met de kleur van jouw keuze (hier is dat blauw). Let op dat je niet teveel nagellak op het sponsje aanbrengt, zo maak je makkelijker foutjes. Als je niet genoeg kleur hebt, kan je achteraf nog wat nagellak toevoegen.

Stap 6

Dep (niet vegen!) het sponsje op je nagel. We raden je aan na elke keer deppen, het sponsje even van de nagel te halen zodat je het resultaat kan zien.

Stap 7

Wacht een vijftal minuten, breng opnieuw wat nagellak aan op je sponsje en herhaal stap 6. Normaal gezien moet het ombre-effect nu duidelijk zichtbaar zijn. Indien niet, kan je nog een derde keer met je sponsje over je nagels gaan.

Stap 8

Werk af met een laagje topcoat en tadaaaa: daar zijn je ombre nails!

Deze tutorial werd mogelijk gemaakt door Lakstore Antwerpen. Alle producten gebruikt in deze tutorial (waaronder onderstaande nagellakjes van Faby) zijn verkrijgbaar in de Lakstore.

What’s Wrong with Pink? van Faby, € 12,95
Don’t Disturb my Puppy van Faby, € 12,95

Nog meer voer voor fans van nail art:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.