Home Beauty Nood aan een verwenavondje? Geef jezelf een gezichtsmassage!

Nood aan een verwenavondje? Geef jezelf een gezichtsmassage!

gezichtsmassage
Foto: @isthatjessiej (Instagram)
Gemasseerd worden door een knappe bink kan behoorlijk relaxerend werken. Maar wat dacht je van een gezichtsmassage waarmee je jezélf in de watten legt? Een keer per dag je gezicht kort masseren maakt je niet alleen helemaal zen, het helpt ook de bloeddoorstroming en bevordert zo een mooie en gezonde huid. Wij tonen je hoe!

Begin met een schone huid

Verwijder je make-up en was je gezicht. Hier begint het ritueel al, wees dus mild voor je gezicht. Waar je op gewone avonden misschien een koud washandje in je gezicht kletst, gebruik je nu beter een lauwwarm doekje en wat liefde. Voelt beter, toch?

Kies de juiste massageolie

Je masseert je gezicht best met olie of crème, anders kan je de huid irriteren of zelfs beschadigen. Je kan gaan voor je favoriete nachtcrème of voor een olie. Het voordeel aan olie is dat het vaak minder snel intrekt en je dus langer kan masseren met minder product.

Dat je puistjes krijgt van crème of olie is een fabeltje: je huid goed hydrateren kan net helpen bij acne. Je kijkt best wel even na welke olie het best is voor jouw huidtype.

Gebruik voor een vette huid een lichte olie die een hoog gehalte linolzuur bevat. Voorbeelden zijn abrikozenpitolie, druivenpitolie,of sesamolie. Voor de droge huid zijn oliën die meer oliezuur bevatten dan weer beter. Je kan dan gaan voor avocado-olie, olijfolie, arganolie of amandelolie.

Treat yourself!

  • Was je handen en verspreid de olie of crème op je gezicht en hals.
  • Streel van je oren naar je nek en terug omhoog langs je kaaklijn. Duw niet te hard, de huid van je gelaat en hals is fragiel. Je kan elke beweging zo lang herhalen als je zelf wil.
  • Ga verder naar de zijkant van je gezicht en je kin. Streel met je ringvinger en wijsvinger kleine cirkeltjes op je wangen en slapen. Deze vingers helpen je om niet te veel druk te zetten.

Chloé Spruyt

Nog meer beauty:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.