Home Beauty OH NO: Kylie Jenner waarschuwt voor namaakproducten van Kylie Cosmetics

OH NO: Kylie Jenner waarschuwt voor namaakproducten van Kylie Cosmetics

Kylie Cosmetics
Foto: Instagram @kyliecosmetics
Kylie Jenner is – duh – super trots op Kylie Cosmetics, haar eigen make-uplijn. Dankzij de geweldige lip kits en oogschaduwpaletjes is haar cosmeticalijn in één keer super bekend geworden. Maar die populariteit heeft jammer genoeg ook een negatief kantje. Er zijn namelijk steeds meer sites die namaakproducten van Kylie verkopen, en die bevatten helemaal geen goede ingrediënten. In tegendeel: ze kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn. Oppassen, dus!

Eerlijk is eerlijk: de producten van Kylie Cosmetics zijn niet goedkoop. Zo moet je voor een lip kit bijna dertig euro betalen, en daar komen nog een hoop verzendingskosten bij. Veel mensen proberen daarom een goedkoper alternatief te vinden, en komen zo terecht op sites die namaak lip kits en andere producten aanbieden. Op eBay zou je zelfs lip kits vinden voor 4 dollar – en dat scheelt een hoop.

Gevaarlijke ingrediënten

Zo’n prijzen lijken te mooi om waar te zijn, en dat zijn ze ook: de cosmetica is helemaal niet te vertrouwen! Het is niet alleen illegaal om de producten te kopiëren, maar ze voldoen vaak ook niet aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften. In goedkope producten vind je bijvoorbeeld vaak ingrediënten als lijm en benzine terug. OMG, dat wil je écht niet op je gezicht smeren.

Om haar fans tegen de slechte producten te beschermen, deed Kylie een uitgebreide oproep op Snapchat. Daarin zei ze dat je haar échte producten alleen via de offciële website kunt kopen. Alleen dan kan je gerust kan zijn dat je een authentiek product koopt, zonder gevaarlijke ingrediënten.

Getuigenissen op Twitter

Kylie kreeg een hoop tweets van mensen die neppe producten hadden gekocht en die nu met vervelende gevolgen zitten. Zo was er een meisje die een lip kit met lijm als hoofdingrediënt toegestuurd kreeg, waardoor ze haar mond niet meer kon opendoen. Ewww!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.