Home Beauty OMG: Lush lanceert foundation in maar liefst 40 verschillende tinten

OMG: Lush lanceert foundation in maar liefst 40 verschillende tinten

Vegan, cruelty-free én verpakkingsvrij!

Lush
Lush

Lush Cosmetics staat vooral bekend om z’n bath bombs en bodylotions, maar binnenkort kan je er ook terecht voor je nieuwe favoriete foundation! Het cruelty-free en ecovriendelijk merk zet zoals altijd in op diversiteit en lanceert meteen 40 verschillende tinten met drie ondertonen.

Lush Slap Sticks Solid Foundation heeft de vorm van een ei (een beetje zoals een klassieke beautyblender) en is 100 % veganistisch. De verpakkingsvrije foundation heeft een vaste textuur, die makkelijk aan te brengen is en bij contact meteen versmelt met je huid. Het assortiment bestaat uit 40 tinten (met warme, koele en neutrale ondertonen) zodat er een optie beschikbaar is voor elke huidskleur.

‘Naked’ foundation

De onderkant van ‘het ei’ is deels in een biologisch afbreekbaar laagje gedipt. Dit waslaagje is handig om je foundation vast te houden, maar je kan het er ook gemakkelijk afhalen. De Slap Stick wordt geleverd in een handig, gerecycleerd en herbruikbaar kartonnen doosje om ervoor te zorgen dat-ie in topconditie blijft. Door deze foundation in een afsluitbaar bakje te bewaren, blijft het product vers en help je de natuur ook een handje.

‘Een foundation is voor velen een onmisbaar onderdeel van hun make-uproutine. Er een maken in vaste vorm, waarbij kwaliteit en resultaat niet verloren gaan, is een enorme stap voorwaarts in het verminderen van plastic afval’, aldus Lush’ medeoprichter en productuitvinder Rowena Bird.

Vrouwen en kinderen ondersteunen in werk en educatie

De jojoba-olie uit Peru – een olie die lijkt op de natuurlijke talg van je huid – zorgt ervoor dat het pigment geweldig mengt met je eigen huidskleur, terwijl de rijke mix van candelilla-, zonnebloem- en Turkse rozenwas je kleur mooi doet uitkomen. De kokosolie uit Indonesiëgaat dan weer aan de slag om je huid van binnenuit te verbeteren.

Maar deze foundation is niet enkel goed voor de huid, een belangrijke focus in de formule van de nieuwe make-up zijn de ruwe materialen die Lush rechtstreeks inkoopt van projecten die vrouwen en kinderen ondersteunen in werk en educatie. 10 % van de opbrengsten van de aangekochte kokosolie gaat naar de financiering van lees- en schrijflessen en ondersteunt een tandarts op het eiland Nias in Indonesië.

Hoe gebruik je de Slap Stick Foundation?

Je kan de foundation zowel gebruiken voor een kleine touch-up als voor het volledige gezicht. Breng een laagje aan met een kwastje of je vingertoppen of gebruik direct op je huid voor de gewenste glowy dekking.

Lush Slap Sticks Solid Foundation kost € 22,95 per stuk en is te koop vanaf vrijdag 29 juni  (het einde van deze week dus!). Wees er snel bij, want deze limited edition foundations zijn alleen online verkrijgbaar gedurende een maand!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.