Home Beauty GESPOT: ‘pipe braids’ zijn nu al ons favoriete festivalkapsel van 2018

GESPOT: ‘pipe braids’ zijn nu al ons favoriete festivalkapsel van 2018

So prettyyy. 😍

pipe braids
Instagram: nicciwelsh

Het festivalseizoen is ein-de-lijk in zicht en wij hebben het perfecte kapsel al gespot. Elk jaar zien we verschillende soorten vlechtjes terug op de weide en dit is anno 2018 niet anders. Alleen is er nu een kleine twist en dat mag je redelijk letterlijk nemen. Maak kennis met ‘pipe braids’.

Vergeet flower crowns of felgekleurde lokken, want dit jaar gooien we het over een andere boeg. Komend festivalseizoen draait alles om ‘pipe braids’ en wij begrijpen volledig waarom. Het kapsel ziet er niet alleen supercool uit, maar het is ook ideaal voor als het warm is buiten. Een win-winsituatie!

Pipe braids


Nicci Welsh
van Oribe Hair Care geeft alvast wat meer uitleg over het festivalkapsel. ‘Ik was op zoek naar een haarstijl die we nog niet gezien hadden en die urenlang mooi blijft zitten, ‘aldus de haarstyliste.

Zo kwam ze uiteindelijk uit op ‘pipe braids’, een mix van verschillende vlechten met een twist (letterlijk dan!). Ook is een deel van het haar ingevlochten, wat ideaal is voor een festivalkapsel. Zo weet je namelijk zeker dat alles een hele dag mooi op z’n plaats blijft. In onderstaande tutorial zie je alvast stap voor stap hoe je het kapsel zelf kan namaken. Thanks, Nicci!

Enige nadeel? De methode vergt wel een beetje oefening. Gelukkig hebben we nog even tijd om de haarstijl onder de knie te krijgen, maar Nicci heeft alvast nog een tip voor wie niet zo handig is. ‘Bel eens naar een vriendin. In de comments op Instagram zie ik dat veel volgers iemand anders om hulp vragen.’

Om het kapsel helemaal festivalproof te maken, kies je best ook de juiste stylingproducten uit. Als je krullend haar hebt, gebruik je vooraf best een lotion. Zo blijft je haar mooi in de twist zitten. Wie stijl of golvend haar heeft, werkt de look best af met wat haarspray. Heb je liever een kapsel dat een beetje messy is? Gebruik dan een volumepoeder. Dit geeft je lokken niet alleen meer textuur, maar zorgt ook voor dat rommelige effect.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.