Home Beauty Last van puistjes? Deze vreemde hack gaat viraal op TikTok

Last van puistjes? Deze vreemde hack gaat viraal op TikTok

Je hebt het hulpmiddeltje ongetwijfeld in huis!

puistjes
© Pexels

Kleimaskers, tandpasta, reinigende gels, … Wij probeerden al zowat álles wat er te vinden is om van die vervelende puistjes af te geraken. Toch gaat er op TikTok ongetwijfeld het gekste hulpmiddeltje viraal. Daarbij worden namelijk blarenpleisters in de strijd gegooid om een egale huid te bekomen.

TikTok is al lang niet meer enkel en alleen de place to be om coole dansjes te leren. Nee, ook op vlak van mode en beauty valt er heel wat op te steken. Zo stuitten we onlangs op een video van gebruiker Camryn Huet waarin te zien is hoe ze blarenpleisters op de puistjes op haar voorhoofd aanbrengt. Na ze twee keer op rij tijdens het slapen aan te brengen, toont ze hoe de onzuiverheden zichtbaar verminderd zijn.

@.cammy.camComment more skin care hacks! Just started using these and I alr swear by them #acne #skincare #lifehack♬ Skate – Trees and Lucy

Waarom net dit type pleister lijkt te werken? Omdat ze uit absorberende hydrocolloïde bestaan. Dit materiaal zorgt ervoor dat alle vuile stoffen uit (open) wonden en blaren opgenomen worden en zo ook de genezingstijd verkort wordt. Als je de blarenpleisters dus gebruikt op puistjes, kan het de intensiteit verminderen. Met andere woorden, het zuigt de vloeistof op en laat witte stippen achter op de eens zo heldere pleisters, zonder littekens te riskeren door ze bijvoorbeeld uit te duwen.

Reinigen is een must

Hoewel de hack dus werkt, pakt het wel niet de onderliggende redenen van je puistjes aan. Heb je vaak last van terugkerende puistjes? Dan ga je toch beter ten rade bij een dermatoloog in plaats van je hele gelaat te bedekken met deze pleisters uiteraard. Wil je het trucje toch uitproberen? Dan is het superbelangrijk dat je de pleisters niet langer dan 12u laat zitten en je na het verwijderen ook je gebruikelijke gezichtsreiniging toepast. Je wil namelijk geen broeihaard van bacteriën creëren.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.