Home Beauty Deze 7 regels moet je volgen voor glanzend en gezond haar in...

Deze 7 regels moet je volgen voor glanzend en gezond haar in 2019

Zien jouw lokken er de laatste tijd ook dof en futloos uit?

gezond haar
© Unsplash

Onze lokken krijgen het vaak hard te verduren. Dagelijks zijn we in de weer met stylingapparaten die je haar serieus kunnen beschadigen. Is een van jouw goede voornemens dan ook om meer zorgen te dragen voor je coupe in 2019? Volg dan zeker onderstaande regeltjes voor glanzend en gezond haar.

1. Alles begint bij de juiste snit

Een goede basis is vaak het belangrijkste en dit is ook zo op vlak van haar. Ga daarom voor een kapsel dat past bij jouw haartype. Je hoeft daarom niet voor een ultrakorte coupe te gaan, maar als je dun en fijn haar hebt, zijn lokken tot aan je middel misschien niet de beste keuze.

2. Kleine veranderingen maken vaak een groot verschil

Als we ons haar zijn natuurlijke gang laten gaan, hangt het vaak in twee lange slierten langs ons hoofd. Voeg daarom enkele kleine accenten toe zoals bijvoorbeeld een froufrou, enkele laagjes of een paar highlights. Het lijkt niet veel verschil, maar je zal zien dat ze toch een groot effect hebben.

3. Laat je haar regelmatig bijknippen

Om de zes tot acht weken naar de kapper gaan is niet nodig, maar laat je lokken tochregelmatig bijknippen of –kleuren. Als je lang haar hebt, kan het soms voldoende zijn om pas om de drie maanden een kappersafspraak in te plannen.

4. Gebruik minder (styling)producten

Je hebt echt geen tientallen producten nodig om je haar te verzorgen. Een goede haarspray, een droogshampoo en een soort van crème of je haar in model te brengen, zijn zo’n beetje de essentials. Vaak kan je gewoon met enkele trucjes hetzelfde effect bekomen als met een product. Wil je bijvoorbeeld meer volume? Droog je haar dan ondersteboven.

5. Wacht tot je haar bijna volledig droog is

Ga niet meteen met een borstel aan de slag als je haar nog nat is. Ga met je vingers door je haar terwijl je met je haardroger bezig bent. Belangrijk hier is dat je wel in dezelfde richting beweegt als je haardroger. Zo krijg je al een heleboel knopen uit je lokken zonder dat je moet zitten trekken met je kam.

6. Bespaar niet op shampoo en conditioner

Als er twee haarproducten zijn waar je moet investeren, zijn het deze wel. Kappersproducten zijn vaak iets prijziger, maar er zit vaak ook een hele technologie achter. Sowieso krijg je hier ook waar voor je geld.

7. Investeer in een goede haardroger

Een krachtige haardroger zal je leven veel makkelijker maken en je haar minder beschadigen. Je hoeft er geen honderden euro’s aan uit te geven, maar kies zeker ook niet voor het goedkoopste model. Belangrijk is dat er een goede balans is tussen kracht, snelheid en warmte.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.