Home Beauty Slapen met make-up op? Not done!

Slapen met make-up op? Not done!

slapen met make-up
Image by © BURGER/phanie/Phanie Sarl/Corbis

Als je het soms nog doet: slapen met make-up op is echt een absolute no go! En dit zijn de redenen waarom.

De kans bestaat dat je het af en toe doet. Je ligt al in bed en beseft dan plots dat je je make-up nog niet hebt verwijderd. Je hebt absoluut geen zin om op te staan en beslist om je make-up er gewoon een nachtje op te laten. Dat is toch zo erg niet? Toch wel dus, en wij vertellen je waarom.

Je verstopt je poriën

Logisch toch? Je huid krijgt geen zuurstof en de resterende make-up blijft in je poriën zitten. Gevolg? Puistjes!

Een huid vol bacteriën

Doordat je je huid niet hebt gereinigd, blijven ook alle bacteriën van overdag op je huid zitten. Allesbehalve hygiënisch en ook helemaal niet goed voor je huid.

Droge lippen

Mocht je dit doen dan zit je echt helemaal op het hoogste lazy level: slapen met lippenstift op. Hierdoor zorg je ervoor dat je je lippen helemaal uitdroogt.

Wimper drama

Slapen met mascara op is toch niet zo erg? Net wel, het is het slechtste wat je kan doen! Je kan een ontsteking krijgen aan je oogleden of, erger nog, aan je ogen. Bovendien kunnen je wimpers ook erg broos worden, waardoor je ze makkelijker verliest.

Conclusie

Slapen met make-up moet je altijd vermijden. Het is onhygiënisch en het kan je huid, lippen, ogen en wimpers heel wat schade toebrengen.

Tips?

Zorg ervoor dat je er een gewoonte van maakt om je make-up te verwijderen. Misschien kan je dit doen door voor jezelf af te spreken dat je dit telkens op een vast tijdstip of moment doet. Zit je nog een uurtje voor de televisie voor je gaat slapen? Verwijder dan eerst je make-up. Je voelt je sowieso heerlijk fris. En, nog het makkelijkste, zorg ervoor dat je altijd reinigingsdoekjes in je nachtkastje hebt zitten. Zo moet je niet meer speciaal uit je bed komen.

Bron: Womenshealthmag.nl

Op zoek naar meer make-up tips?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.