Home Beauty Deze 9 spullen mag je nóóit delen met iemand anders

Deze 9 spullen mag je nóóit delen met iemand anders

Het gevaar voor schimmels, infecties én bacteriën is te groot.

spullen delen
© Getty

Spullen delen met anderen kan erg handig lijken. Je bent vergeten om lippenbalsem mee te nemen en omdat je lippen droog zijn, vraag je het dus gewoon aan een vriendin. Maar wist je dat het eigenlijk heel slecht is om bepaalde dingen te delen met iemand anders?

1. Oorbellen

Als je een oorbel door je oorgaatje steekt, dan kan dat kleine barstjes maken in je huid waar virussen van de vorige drager in je bloed komen. Dit gebeurt uiteraard niet áltijd, maar het kan daarom geen kwaad om oorringen schoon te maken voor of na gebruik.

2. Teenslippers

Oke, eer dat we weer teenslippers kunnen dragen, hebben we nog een lange weg te gaan. Toch is het belangrijk om te weten dat je je slippers nooit mag delen. Je slippers kunnen namelijk nat worden wat ze een broeihaard maken voor schimmels en bacteriën.

3. Pincet

Er bestaat een kans dat er ook maar een klein beetje bloed meekomt wanneer je een haartje uittrekt met een pincet. Dit zorgt ervoor dat je een andere gebruiker kan besmetten met bacteriën die daarbij komen kijken. Als je je pincet wil delen, maak ze dan eerst goed schoon met ontsmettingsmiddel.

4. Crème in potjes

Voordat je met je vingers in een potje crème gaat, is het sowieso al verstandig om ze van te voren goed gewassen te hebben. Je dept namelijk bacteriën van je vingers erin. Als bijvoorbeeld je mama er ook gebruik van maakt, komen haar bacteriën er ook bij en wordt het al helemaal een smerige boel.

5. Nagelknippers

Blijkbaar is schimmelnagel echt een ding en dat kan je overdragen door… Juist, een nagelknipper. Ook kan het infecties overdragen als jij of iemand anders per ongeluk in je huid knipt en er bloed bij komt kijken.

6. Make-upborstels

Hopelijk heb je hier al eens over gehoord, maar toch melden we het voor de zekerheid nog een keer. Make-upborstels die niet goed schoongemaakt worden, bevatten eindeloos veel bacteriën. Het lijkt misschien geen kwaad te kunnen om even snel je foundation bij te werken met de kwast van je beste vriendin, maar ook bij eenmalig gebruik is het risico te hoog.

7. Oortjes

Het is heel leuk om samen muziek te luisteren met je bestie, maar helaas kan je je oortjes ook beter niet delen met iemand anders. Je oordopjes kunnen oorsmeer opbouwen en heel veel bacteriën bevatten.

8. Alles voor je lippen

Dus: lippenbalsem, lipgloss en lippenstift. Het lijkt onschuldig, maar degene van wie je het leent kan misschien koortsblaasjes hebben die jij dan ook krijgt.

9. Mascara

Mascara komt heel dichtbij je ogen, waardoor je er sowieso al heel voorzichtig mee moet zijn. Zie het zo: wimpers bevatten bacteriën, maar ze beschermen je ook tegen vuil dat in je ogen probeert te komen. Hoewel het geen kwaad kan wanneer je zelf mascara gebruikt – mits je de tube om de drie maanden vervangt – is het wel gevaarlijk wanneer de bacteriën van je vriendin op jouw wimpers komen.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.