Home Beauty Stop met nagelbijten dankzij deze gouden tips

Stop met nagelbijten dankzij deze gouden tips

© Jessica Peterson/Tetra Images/Corbis
Ga jij ook door het leven met afgekloven stompjes in plaats van mooi verzorgde nagels? Dan wordt het hoog tijd om die slechte gewoonte voor eens en voor altijd af te leren. We helpen je alvast op weg.

1. Eet beter

Veel mensen bijten onbewust op hun nagels om het gebrek aan calcium en magnesium in hun lichaam te compenseren. Als je meer calcium en magnesium binnenkrijgt door je voeding (via eieren, melk, kaas, zalm, …) zal je minder geneigd zijn om op je nagels te bijten. Daarbij zorgt goede voeding er ook voor dat je nagels sterker en mooier groeien, wat een extra motivatie kan zijn om er af te blijven.

Reporters / Science and Photo

2. Sport

Een andere belangrijke reden om op je nagels te bijten, is stress. Zenuwpezen zitten vaak zonder ophouden op hun nagels te kluiven. Het is natuurlijk geen nieuws dat sport een van de beste manieren is om stress te verminderen.

© Emma Tunbridge/Corbis

3. Vervang de gewoonte

Leer jezelf te betrappen. Probeer om elke keer wanneer je op je nagels bijt of wil bijten, iets anders te doen. Je kan zo bijvoorbeeld het nagelbijten vervangen door een gezonde gewoonte en elke keer een slok water drinken in plaats van te bijten. De eerste weken zal je vooral veel vaker moeten plassen, maar dat is dan weer extra beweging!

© JAG Images/Corbis

4. Maak je nagels ‘onbijtbaar’

Wanneer je de tijd neemt om je nagellak netjes en mooi aan te brengen, zal je dat werk waarschijnlijk niet willen verpesten door te bijten. Je kan ook een product aanbrengen met een vieze smaak om bijten tegen te gaan zoals Byte-x. Ook zelfklevende valse nagels kunnen een oplossing bieden.

© Nikolai Golovanoff/Corbis

5. Doe het nagel per nagel

Je kan jezelf conditioneren door telkens op één nagel minder te leren bijten. Begin met je wijsvingers door enkel op die nagels niet te bijten. Als dat een gewoonte geworden is, kan je de volgende vinger beginnen sparen. Voor je het weet, heb je tien mooie nagels!

© Kate Kunz/Corbis

Chloé Spruyt

Nog meer voer voor fans van mooie nagels:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.