Home Beauty 7 tips voor als je niet meer elke dag je haar wil...

7 tips voor als je niet meer elke dag je haar wil wassen

Met enkele simpele trucjes wordt het 'ontvetten' van je haar heel wat minder onaangenaam.

haar wassen
© Unsplash

Veel mensen met haar dat snel vet wordt, durven geen dag zonder wasbeurt te gaan. Maar je haren elke dag wassen is slecht voor je lokken en gewoon vervelend. Je kan je haar ‘leren’ minder snel vet te worden, maar dan moet je er wel een periode met een vettiger kopje voor over hebben. Voor zij die zich eraan durven wagen, hebben we enkele nuttige tips.

Als je je haar wil leren minder snel vet te worden, moet je het gewoon minder wassen. Maar dat betekent dat je die tweede dag min of meer met een frietketel op je hoofd loopt, of dat gevoel zal jij toch hebben. Als je alles in onderstaand lijstje doet, zal het allemaal heel goed meevallen en kan je voor je ‘t weet zonder zorgen een dag zonder wasbeurt.

1. Draag je haren in een staartje.

De eerste weken hou je je haren best mooi bij elkaar in een staartje of een vlecht. In losse haren zit je voortdurend met je vettige handen te prutsen, waardoor het sneller vet wordt. Beheers jezelf!

2. Doe ‘s avonds droogshampoo op voor je naar bed gaat.

Droogshampoo is je beste vriend tijdens dit proces. Velen maken echter de fout van ‘s morgens hun vettige coupe vol te spuiten, terwijl je dat veel beter de avond ervoor al doet. Als je droogshampoo gebruikt voor het slapengaan, krijgt het product tenminste tijd om in te werken en zijn werk te doen. De eerste weken kan je er dus een gewoonte van maken om op de dag dat je niet wast, droogshampoo te spuiten voor je in bed kruipt.

3. Spoel je haar nooit met heet water.

Te koud en te warm water zijn allebei slecht voor je haar, dus je spoelt je lokken best met lauw water. Heet water doet je haren olie afscheiden waardoor het vettiger wordt, dus dat moet je zeker vermijden. Vergeet ook niet je conditioner extra goed uit te spoelen!

4. Laat je haren minder vet lijken met lak.

Met haarlak geef je je haren meer volume, waardoor het niet meer in slierten tegen je hoofd kleeft en dus minder vet lijkt. Gewoon wat lak spuiten, föhnen en klaar.

5. Was de voorste lokken.

Waarschijnlijk maak je je het meest zorgen over je voorste lokken, die extra vettig worden omdat je er met je handen aan zit. Was alleen die lokjes boven de wasbak en je kan weer met een geruster hart verder.

6. Geef het tijd.

Je zal wat geduld moeten hebben voor je haar zich aanpast aan je nieuwe routine. In het begin loop je af en toe met een frietketeltje rond, maar na een paar weken ziet het er sowieso véél beter uit.

7. Maak je niet te veel zorgen.

Je dénkt waarschijnlijk dat je haren veel vettiger zijn dan ze er echt uitzien. De kans is groot dat anderen niet eens zien dat je een wasbeurt hebt overgeslagen. Maak je er niet te druk in. It will be worth it in the end.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.