Home Beauty Met deze tips blijft je parfum langer hangen

Met deze tips blijft je parfum langer hangen

parfum
Draag je hele dagen lang je flesje parfum mee in je handtas of schoolrugzak omdat je het gevoel hebt dat je ‘m na een paar uurtjes al niet meer ruikt? Vervelend, right? En kostelijk, want door meerdere keer per dag te sprayen gaat je favoriete geurtje al snel op. Als je deze tips & tricks toepast, zal je heel wat langer met een flacon kunnen doen.

1. Vaseline

Smeer een beetje Vaseline op de plekken waar je parfum spuit. Door de vettigheid blijft het luchtje beter hangen op je huid. Je nek, de binnenkant van je polsen en je knieholtes (ja, je knieholtes!) zijn de beste plekken om je geurtje om te sprayen. Op deze plekken lopen veel bloedvaten waardoor ze warmer zijn. Die warmte zorgt voor een intensere geur!

2. Haarborstel

Spuit je parfum niet rechtsreeks in je haar, want de alcohol erin kan je haar uitdrogen. Spray een klein beetje op je haarborstel en kam voorzichtig door je haar.

3. Badkamer

Na het douchen wordt de badkamer warm en vochtig en je luchtje kan daardoor zwakker worden. Zet je flacon niet in direct zonlicht in een kamer die altijd op kamertemperatuur is.

4. Moisturize

Smeer je huid in met ongeparfumeerde bodylotion. Op een vettige huid zal de geur langer blijven hangen.

5. Opdoen

Wrijf je polsen niet tegen elkaar, daar vervaagt de geur sneller door. Laat je parfum ook een beetje opdrogen voordat je je kleren aandoet.

6. Laatste beetje

Het is zonde om de laatste druppels uit het flesje weg te gooien. Mix deze met je ongeparfumeerde bodylotion en voilà: jouw favoriete geurtje in een crème!

7. Verschillende soorten

Onthou dat er verschillende soorten geurtjes zijn. Een eau de cologne of eau de toilette heeft een lage concentratie van geuroliën en heeft dus een subtielere geur. Eau de parfum en extrait de parfum is een stuk pittiger en hangt dus langer op je huid.

Meer beauty tricks:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.