Home Beauty Tips voor gezond haar

Tips voor gezond haar

We gaan vaak heel slecht met ons haar om, en dat terwijl we ons haar wél heel belangrijk vinden. Daarom heb ik 10 tips opgesteld om je haar zo gezond en mooi mogelijk te houden. Niet uitstellen, maar meteen beginnen met het verzorgen van je haar!

#1 De juiste borstel
Plastic haarborstels zijn niet goed voor je haar! Ze beschadigen je haar alleen maar. Je kunt het allerbest haarborstels gebruiken van natuurlijke haren. Ook goede haarborstels zijn de borstels van rubber en van varkenshaar. De rubberborstel gebruik je voor nat haar, en de varkenshaarborstel gebruik je voor droog haar. Deze borstels zijn wel wat prijzig. Je kunt het best je kapper om tips vragen.

#2 Regelmatig je haar vast dragen
Als je je haar vaak los draagt, beschadigt je haar sneller. Dit komt doordat het langs je kleding schuurt. Je haar zo nu en dan vast dragen is goed voor je haar. Maak geen té strakke staarten of knotjes, dat vindt je haar ook niet fijn.

#3 Conditioner en wassen

Shampoo haalt alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid weg. Ook opent shampoo je haarschubben. Als deze geopend zijn, is je haar extra gevoelig voor zijn omgeving. Om je haarschubben te sluiten moet je een conditioner gebruiken. En het allerbest is, om na deze conditioner ook nog e haar met koud water na te spoelen. Ik spoel af en toe mijn haar na met koud water. Ik hang dan helemaal naar achter met m’n hoofd, zodat het koude water mijn lichaam niet raakt. Op deze manier vind ik het wel te doen.

#4 Hoofdhuid massage
Je hoofdhuid af en toe een massage gunnen heeft een positief effect op je haar! Zo wordt je bloedsomloop gestimuleerd.

#5 Föhnen, stijlen en krullen

De föhn, stijltang en krultang moet je niet te vaak gebruiken. De warmte kan de productie van natuurlijke oliën dwarszitten.

#6 Regelmatig een kappersbezoek plegen
De dode puntjes in je haar kun je niet meer ‘beter maken’. Het blijven dode puntjes. Als je regelmatig deze dode puntjes eraf laat knippen ziet je haar er verzorgd uit.

#7 Gezond eten

Gezond haar begint van binnenuit. Als je haar van binnenuit gezond is, zie je dat ook aan de buitenkant. Je moet genoeg proteïnen binnenkrijgen, deze zorgen voor haargroei. Ook genoeg mineralen en vitaminen zijn niet te missen. 

#8 Minder haar producten
Haarproducten zoals gels, haarsprays en waxen zijn heel handig om je haar in model te brengen. Zodra je minder van deze producten gaat gebruiken kan je haar beter ademen en verstikt het niet in de teveel aan haar producten.

#9 Water drinken

Water is belangrijk voor bijna alles in je lichaam, ook voor je haar. Genoeg water drinken zorgt voor een gezonde glas. Niet genoeg gemotiveerd om meer water te gaan drinken? In dit artikel maak ik je duidelijk dat je genoeg water moet drinken.

#10 Haarmasker
Je haar doorstaat veel en daarom moet je je haar af en toe verwennen. Een haarmasker is een goede optie. Ik breng elke 2 weken een masker aan van The Body Shop. Nadat ik mijn haarmasker uitspoel merk ik dat mijn haar ervan heeft genoten! Je kan ook je haar verzorgen met olijfolie, kijk hier hoe je dat doet.

Happy Hair!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.