Home Beauty 15 tips voor perfect gelakte nagels

15 tips voor perfect gelakte nagels

© Getty

Nagellak brengt veel vreugde maar ook veel frustratie in ons leven. Hoe moeilijk kan het zijn om tien nagels perfect te lakken?! Met deze tips wordt het al een héél pak makkelijker.

1. Vaseline

Smeer een beetje vaseline rond je nagels. Als je tijdens het lakken uitschiet of druppelt, kan je die lelijke randjes zo wegvegen wanneer je klaar bent.

2. Nagelriemen

Als je nagelriemen er verzorgd uitzien, ziet de rest van je nagel er ook meteen meer glam uit. Verzorg ze dus goed met handlotion of nagelriemolie.

3. Vijl in één richting

En niet in een zigzagbeweging. Daardoor maak je je nagel zwakker, waardoor ze makkelijker breken of scheuren.

4. Azijn

Dompel je nagels voor je gaat lakken in een badje van witte azijn en water. Hiermee verwijder je al de viezigheid en restjes nagellak en nagellakremover waardoor het effect mooier zal zijn.

5. Basecoat

Gebruik altijd een basecoat. Hierdoor zal de kleur van jouw nagellak intenser zijn en smeert de gekleurde lak soepeler en egaler.

6. Draai

In plaats van je potje nagellak te schudden, zou je het eigenlijk moeten draaien om te voorkomen dat er bubbeltjes in je lak ontstaan.

7. Three’s a charm

Ga per laag drie keer met je kwastje over je nagel heen. Eén keer links, één keer rechts en dan door het midden.

8. Dunne laagjes

Voor een intense kleur lak je meerdere laagjes. Twee is meestal perfect, want als je er meer doet, gaat het er al snel als een dikke hoop uitzien (en duurt het eindeloos lang voor de lak helemaal droog is). Smeer dunne laagjes in plaats van dikke lagen. Zo wordt het geheel egaler én droogt het allemaal sneller op.

9. Neem je tijd

Je nagels lakken is niet iets wat je moet doen vlak voordat je de deur uit gaat, want zodra jij je veters moet strikken en jas moet aantrekken is die mooie manicure meteen verdwenen. Doe het bijvoorbeeld op een zondagmiddag en maak er een chillmomentje van.

10. Koud water

Om je nagels sneller en glanzend te laten opdrogen, hou je ze even onder de koude kraan of in een bakje koud water.

11. Niet blazen

Of in ieder geval niet te hard blazen. Hierdoor droogt je nagellak hobbelig op.

12. Tekenen

Voor je eigen nailart kun je figuurtjes op je nagels tekenen met een tandenstoker.

13. French tips

Wil je de toppen van je nagels in een andere kleur, zoals bij een French manicure? Plak dan een doorzichtige pleister met een ronde zijkant op je nagel en laat alleen het stukje dat je een andere kleur wilt vrij.

14. Topcoat

Houd je nagellak op z’n plek door een toplaag over je nagellak te smeren die je net over de rand van je nagels laat lopen.

15. Wit

Als je jouw kleur extra heftig wilt, breng dan eerst een laagje witte lak aan!

Meer nageltips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.