Home Beauty GETEST: 5 nagellakjes die een geleffect én langdurig perfecte nagels beloven

GETEST: 5 nagellakjes die een geleffect én langdurig perfecte nagels beloven

gelnagellak

Als het aan nagellakfabrikanten zou liggen, schreven ze het liefst op al hun producten dat ze eeuwig blijven zitten. Hoe vaak hebben we geen nagellak gekocht waarop stond dat het twee weken goed zou blijven, om vervolgens na een dag al met afgebladderde nail polish te zitten? Yep, iets té vaak.

Voor deze test verzamelde ik lakjes van vijf bekende merken die of gelnagellak verkopen of er in gespecialiseerd zijn. Alle lakjes beloven een geleffect en langdurig perfect gelakte nagels. Ik droeg ze allemaal een week lang en checkte op lakgemak, langdurigheid en of de nagellak niet te makkelijk af te pulken is – aangezien we soms de drang om aan onze nagels te prutsen niet kunnen bedwingen.

Bourjois – La Laque Gel

Bourjois – €10,95Deze lak van Bourjois belooft 15 dagen te blijven zitten. Voor een merk dat zich niet alleen specialiseert op nagels – Bourjois heeft allerlei make-up – is dat nog best lang. Het lakken ging mij vrij goed af en voor het eerst in een lange tijd knoeide ik niet naast mijn nagels. M’n nagels zagen er ook mooi shiny uit. Voor de test zou ik het een week lang dragen, maar helaas zag het er na een paar dagen al een beetje afgepulkt uit (zonder mijn hulp). Wel heeft deze reeks heel veel keuze in kleurtjes, dus is het vooral handig als je een keer een kleurtje nodig hebt voor een bepaalde outfit of evenement. 

Lakgemak: 9
Langdurigheid: 6
Kans op afbladderen: vrij groot

Maybelline – SuperStay 7 days

Maybelline – €5,20Zoals de naam al zegt zou deze zeven dagen lang goed blijven zitten en hier was ik ook wel benieuwd naar. Het lakken van mijn nagels ging – verassend genoeg – weer goed en in principe had ik aan één laagje al genoeg. Helaas hielden de randen van mijn nagels het geen zeven dagen vol en zaten er hier en daar wat krasjes. Ook is ie best makkelijk af te pulken. Toch heb ik het erger meegemaakt en ben in principe wel tevreden over de duur. Deze rosékleur is ook echt mijn favoriet geworden.

Lakgemak: 8
Langdurigheid: 7
Kans op afbladeren: vrij groot

ProNails – Longwear

Bij de nagellak van ProNails hoorden ook een basecoat en een topcoat. Helaas ging het lakken met wat geknoei en tot mijn schrik kreeg ik het stukje boven mijn nagel er niet af door het eraf te pulken (wat meestal wel werkt als ik even geen nagellakremover heb). Je kan dus wel zeggen dat het in elk geval goed blijft zitten. Minpunt: één laagje was echt geen gezicht en daarom heb ik voor deze test twee laagjes gedaan. Na een week zag het er nog steeds net gelakt uit, en ook was het niet mogelijk om nagellak eraf te pulken. Win!

Lakgemak: 7

Langdurigheid: 9

Kans op afpulken: onmogelijk

Essie – Gel couture

Ik heb veel goede dingen gehoord over Essie, dus mijn verwachtingen waren heel hoog. Bij deze Gel Couture-serie hoorde ook een topcoat bij. Wat ik jammer vond, is dat ik meerdere lagen nodig had. Wanneer ik er nog een laag opsmeerde, lakte ik soms op plekken waar eerst niets op zat. Hierdoor zie je aan de bovenkant veel kleurverschil (wat bij Pro Nails niet het geval was, maar het blijft mijn eigen schuld). Deze nagellak droogde super snel op, dus ik hoefde niet bang te zijn dat ik mijn nagels per ongeluk ergens tegenaan zou stoten. Ook doorstond Essie de test, want deze hield het een week vol – op een paar krasjes na.

Lakgemak: 7.5
Langdurigheid: 8
Kans op afpulken: normaal

Sally Hansen

Als laatste probeerde ik nagellak van Sally Hansen, waar ik al een aantal jaar fan van ben. Omdat er een topcoat bijgeleverd werd, heb ik deze ook gebruikt maar zonder die extra laag is hij naar mijn mening ook al goed. Deze nagellak hield het ook een week vol en het was niet af te pulken. Minpuntje: de nagellak kwam er moeilijk af met nagellakremover.

Lakgemak: 8
Langdurigheid: 9
Kans op afpulken: onmogelijk

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.